WhatsApp e-ticarete giriyor... Uygulamadan alışveriş yapılabilecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 23 2020
Dünya genelinde yüz milyonlarca kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulama içinde alışveriş yapmaya imkan kılacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor.
Facebook tarafından 2014 yılında satın alınan uygulamadaki güncellemeyle kullanıcılar doğrudan "Facebook Shops" ismi verilen mağazalara ulaşarak alışveriş yapabilecek.
Euronews'te yer alan haberde, WhatsApp yöneticilerinden Matt Idema, yeni özelliğin bu yıl içerisinde kullanıma gireceğini duyurdu. Şirket bu sayede ücretsiz olan uygulamasından gelir elde edebilmeyi umuyor.
Hosting hizmetleri de verilecek
WhatsApp ayrıca, müşterilerle mesajlaşmak için uygulamayı kullanan satıcılara, bu mesajları saklayabilecekleri bir hosting hizmeti de sunmaya hazırlanıyor.
Söz konusu hizmet her ne kadar ücretsiz olarak sunulsa da WhatsApp, firmaların paralı hizmetlere daha fazla geçiş yapmasını bekliyor. WhatsApp'ın paralı hizmetlerini kullanan şirketler, müşterilere gönderilen mesaj başına 0,5 ila 9 cent ödüyor.
Hosting servisinin önümüzdeki yılın mart ayında kullanıma girmesi bekleniyor.
Facebook'un e-ticaret servisi "Facebook Shops", Covid-19 krizi sürerken mayıs ayında ABD'de başlamıştı. Servis sayesinde satıcılar, sosyal ağ ile entegre olan sayfalar üzerinden Facebook ve Instagram'dan doğrudan satış yapabiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


