WhatsApp'ın dayatması AB'de geçerli değil
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 10 2021
2021 yılı itibarıyla WhatsApp uygulamasını kullanabilmek için 8 Şubat'a kadar yeni şartların kabul edilmesi şart. Kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasının ve reklam verenlere daha rahat pazarlanmasının önünü açan yeni sözleşme Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkede geçerli değil. Sözleşme Türkiye'de ise geçerli.
SAMANYOLUHABER- 2,5 milyar kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 2020 yılı sonunda kullanım sözleşmesini tek taraflı değiştirmişti. Şartlar ve Gizlilik Politikaları Güncellemeleri olarak geçen bu sözleşme, yürürlüğe giren yeni şartların kabul edilmesini mecburi kılıyor.
Başka bir ifadeyle sözleşmeye onay vermeyen uygulamayı kullanamıyor ve şu küçük notla uyarı da yapılıyor: "Bu tarihten sonra, WhatsApp kullanmaya devam etmek için yeni şartları kabul etmeniz gerekecek veya hesabınızı her zaman silebileceksiniz."
2014'TE FACEBOOK TARAFINDAN SATIN ALINDI
WhatsApp, Facebook eko-sistemine bağlı bir uygulama. Mark Zuckerberg bundan 7 yıl önce satın aldı ve düzenlemelere başladı. Bu dönemde uygulamaya bir dizi özellik ilave edildi.
Başlangıçta yalnızca metin mesajlaşma için kullanılan WhatsApp, bugün gelinen noktada belge gönderme, konum bilgisi iletme, işletme hesaplarıyla satış yapma gibi özellikler sunuyor.
Bunlarla birlikte kullanıcı verilerini de topluyor. Yani aslına bakılırsa mikrofon, konum, rehber ya da diğer erişim izinleri verilip uygulama kullanılmaya başlandığında şahsi bilgiler reklam verenlere satılıyor.

Yeni sözleşme onaylandığında ise bu verilerin tamamı Facebook ile paylaşılıyor. WhatsApp, sözleşmede bunu açıkça şu şekilde belirtiyor: "Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaşt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


