Windows'dan 1 Haziran müjdesi!

Yeni sızan bir bilgiye göre 1 Haziran'da hazır olacak...

Windows'dan 1 Haziran müjdesi!

Windows 10'un Temmuz ayında tamamlanıp yayınlanacağı öğrenilmesine rağmen yeni sızan bir bilgiye göre 1 Haziran'da Microsoft'un son işletim sistemi kullanıcılar için hazır olmuş olacak.

Microsoft'a yakın kaynaklara göre Windows 10'un final sürümü 1 Haziran'da kullanıcılara sunulacak. Böylece Windows 8 yüklü bilgisayar otomatik olarak Windows 10'a isteğe bağlı olarak güncellenebilecek. 

Bugüne kadar yeni işletim sisteminin tam olarak hangi gün çıkacağını öğrenme şansımız olmadı, çünkü Microsoft, çıkış tarihi için "yaz aylarında" demekle yetiniyordu. Yeni sızıntının kaynağı olan Dr. Windows'a göre aynı tarihte birkaç detay daha ortaya çıkabilir: Windows XP ve Vista kullanıcılarının Windows 10'a ne kadar ücretle geçebilecekleri gibi. Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 kullanıcılarının Windows 10'a Windows Update üzerinden ücretsiz güncelleyebilecekleri, daha önce açıklanmıştı. 

Sürümler arasındaki geçiş ise şöyle olacak: Windows'un Profesyonel sürümünü kullanan kullanıcılar, Windows 10'un Pro sürümüne geçiş yapacaklar. Home Premium kullanıcılarının ise Home Edition'a geçecekleri söyleniyor. Windows 10'un toplam 7 sürümü olacak ve 190 ülke için 111 farklı dilde yayınlanacak. 

SIZINTI GERÇEK OLMAYABİLİR 

Sızıntıları bir kenara bırakırsak, önceki bilgilerimiz Windows 10'un Temmuz ayında tamamlanıp yayınlanacağını söylüyor; ancak şirkete yakın kaynaklar 1 Haziran'da da Windows 10'un kullanıcılara sunulacağını öngörüyor. Windows 10 ilk yayınlandığında sunulmayan bazı işlevler, örneğin Edge'in eklenti desteği, daha sonra güncellemeler yoluyla sunulacak. Windows 10'un ilk önemli güncellemesi ise 2015 sonbaharında gelecek.



<< Önceki Haber Windows'dan 1 Haziran müjdesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER