Wireless'ınız hızlandırmak için bu yöntemleri kullanabilirsiniz


Temelde radyo dalgalarından oluşan wifi cep telefonunuz veya radyo ile yakaladığınız elektromanyetik dalgaların aynısı. Wireless'ınız yanınızda ve çekim gücü zayıfsa bazı yöntemlerle bunu güçlendirebilirsiniz

Oldukça kısa olan wifi dalgaları geleneksel olarak 12 cm uzunluğundadır. Sinyali modem uzaklaştıkça daha da düşüyor. Genelde 45 metreden öteye gidemiyor. Sinyaler aslında duvarlar ve metal yüzeyler tarafından, emilip engelleniyor. Yani evde modemimizi koyduğumuz yer, sinyalin güçlü gelmesini büyük oranda etkiliyor. Yapmanız gereken ilk şey modeminizi merkezi bir yere koymanız. Çünkü her tarafa eşit oranda sinyal yayar. Açık bir yerde olması işinize gelir. Eğer bir dolaba koyarsanız dolabın duvarları sinyalleri emer. Görüş açısında olması iyi bir düşünce olur. Evinizde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer muhtemelen modeminizi koyabileceğiniz en iyi konumdur.

Aynı zamanda modeminizi, yerden yukarı koymanız isteyeceğiniz bir şey olur. Çünkü sinyaller yerde kullanılan bazı materyallerin içinden geçmez. Aynı zamanda çoğu modem dalgaları aşağı doğru yayması için tasarlanmıştır. Yani modemi yere koyarsanız sebepsiz yere alt kata sinyal verirsiniz. Pek çok elektronik cihaz, modemin sinyallerini karıştırır. TV, bilgisayar, mikrodalga fırın ve içinde motor olan diğer cihazlar. Modeminizi diğer elektronik cihazlardan uzak tutmak istersiniz. Çoğu modemin iki anteni olur. En iyisi birini yatay, diğerini dikey ayarlamanız olur. Cihazlar, dâhili antenleri modemle paralel oldukları zaman daha iyi çalışırlar. Bu sebepten laptopların içindeki antenleri yataydır. Ama tablet veya mobil cihaz kullanıyorsanız tamamen tutuşunuza göre değişir. Yani hem dikey hem yatay sinyalinizle, antenle en iyi paralel eşleşmeyi yakalama yansınız olur. Eğer ağınızın iyi çalışmadığını fark ederseniz, sinyal seviyesini ölçebilirsiniz. Telefonunuz için indirebileceğiniz pek çok uygulama var. Bir harita çıkarırsanız ve neyi düzeltmeniz gerektiğini anlarsınız.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER