WSJ: İsrail’in silahlarını Washington finanse edecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 20 2025
Wall Street Journal'ın haberine göre ABD, İsrail'e 30 adet Apache helikopteri ve 3 binden fazla zırhlı piyade aracı içeren 6 milyar dolarlık yeni bir silah satışı planlıyor. Anlaşmanın ABD'nin dış askeri yardım programıyla finanse edileceği belirtildi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları ve bölgedeki gerilim devam ederken, Washington’dan yeni bir silah satışı planı geldiği öne sürüldü. The Wall Street Journal’ın (WSJ) elde ettiği belgelere dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi, İsrail’e yaklaşık 6 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi satmaya hazırlanıyor.
Gazetenin haberine göre, planlanan satış paketi şu ana bileşenleri içeriyor:
Yaklaşık 3,8 milyar dolar değerinde 30 adet AH-64 Apache saldırı helikopteri. Bu alım, İsrail’in mevcut Apache filosunu neredeyse iki katına çıkaracak.
Yaklaşık 1,9 milyar dolar tutarında 3 bin 250 adet zırhlı piyade aracı.
Teslimatın en erken 2-3 yıl süreceği belirtilen planın, ABD’nin İsrail’e sağladığı dış askeri yardım programıyla finanse edileceği kaydedildi. Satışın gerçekleşebilmesi için dosyanın öncelikle Kongre komitelerinden geçmesi gerekiyor.
WSJ’nin haberinde, satış planının, İsrail’in 9 Eylül’de Katar’daki Hamas liderlerine yönelik saldırısından yaklaşık bir ay önce Kongre liderlerine iletildiği detayı da dikkat çekti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


