Ya kelepçe ya ölüm

İleri derece böbrek hastası olan tutuklu komiser Ahmet Özdil, hastaneye götürülürken kelepçe takılmasını istemedi. Komiser, Danıştay'ın ‘kelepçe takılamaz' kararını hatırlattı ancak yüzbaşı, ‘tedaviyi reddetti' diye zorla tutanak yazdırarak hastaneye gidilmesini engelledi.

Ya kelepçe ya ölüm

Emniyet mensuplarına yönelik operasyonda tutuklanan Ahmet Özdil'in Silivri Cezaevi'nde maruz kaldığı insanlık dışı muamele sürüyor.

Özgür Düşünce Gazetesi'nin haberine göre, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra emniyet mensuplarına baskıların başlaması ile birlikte görevden alınan ve 8 defa meslekten ihraç edilen Özdil'e cezaevi yönetim aylarca ameliyat izni vermemişti. 71 gün sonra ameliyat olan Özdil'in hastalığı nüksetti. Cezaevi doktorları hastaneye sevkini istedi. Ancak bu sefer de jandarmanın keyfi tutumu tedaviye engel oldu.

TEKRAR RAHATSIZLANDI

İleri derecede böbrek rahatsızlığı olan Özdil, tekrar rahatsızlandı ancak 3 aydır tedavi izni verilmiyor. Özdil'in, 8 Eylül 2015 günü jandarma ile hastaneye götürülme esnasında kelepçe tartışması çıktığı ortaya çıktı.

DANIŞTAY'IN KARARINI GÖSTERDİ

Başından geçenleri ceza evinden avukatı Deniz Atmaca aracılığıyla anlatan Özdil şunları söyledi: “2015 Eylül başında revir dilekçesi verdim. Beni 8 Eylül 2015'te kampüs hastanesine götürmek için gelen cezaevi jandarma görevlileri, kelepçe takarak götürme konusunda ısrar ettiler. Ben de kelepçe takılamayacağı yönünde Danıştay'ın kararı olduğunu söyledim.

13 KEZ KELEPÇESİZ GÖTÜRÜLDÜM

Kelepçe ile rencide olmamak için kelepçeyi reddettim. Yüzbaşı rütbesindeki komutan, ‘Sorumluluk bende, takmak zorundayım' dedi. Jandarmaya, tutuklu olduğum 15 aylık dönemde 13 kez hastaneye götürülüp getirildiğimi söyledim. Hastane sevklerinde kelepçesiz olduğumu ifade ettim. Tutuklanacağımı bile bile teslim olduğumu söyledim. Bunlara rağmen yüzbaşı geri adım atmadı. Kelepçe ısrarını sürdürdü.”

ZORLA TUTANAK İMZALATTILAR

Hastane sevklerinde kelepçe takılmaması konusunda Danıştay'ın kararını hatırlatan Özdil, avukatı aracılığıyla şu bilgileri paylaştı: “Danıştay 10. Daire Başkanlığı'nın 04.12.2013 tarihli 2013/3144 esas numaralı kararına dair kelepçe takmamaları gerektiğini söyledim. Evrakı okuyunca yüzbaşı bir yerleri arayarak 5 dakika görüştü. Yüzbaşının ısrarı üzerine sağlık hakkımı kullanamadığım için suç duyurunda bulunacağımı söyledim. Yüzbaşı “Tedaviyi reddettiğine dair tutanak yazacağız” dedi. Tutanağa kelepçe takma ısrarı yüzünden sağlık hakkımı kullanmadığımı beyan etmeme izin vermediler. Tedaviyi reddetiğime dair dilekçe yazmamı istediler. İstenen dilekçeyi 2 kamera altında , kurum personeli nezaretinde yazdım. Bu olay nedeniyle hastaneye gidemedim.”

KEYFİ TUTUM İÇİN SUÇ DUYURUSU

Özdil'in avukatı Deniz Atmaca, jandarmanın keyfi uygulaması hakkında suç duyurusunda bulundu. Kelepçe olayından dolayı müvekkilinin 3 aydır tedaviye gidemediğini ifade eden Atmaca, şunları anlattı: “‘Kendi isteği ile gelmiyor' diyerek işin içinden çıkıyorlar. Savcılıktan kamera kayıtlarını istedik. Sevk yazısı ve hastaneye götürülmemesi ortada.”
<< Önceki Haber Ya kelepçe ya ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER