'Ya soğuktan donup öleceğiz ya da ev başımıza yıkılacak' (Özel)


Yanlarındaki inşaat sebebiyle oturduğu kiralık ev büyük zarar gören aile çaresizlik içinde. Bir kısmı çöken, duvarları delinen ve çatlayan evde, hamile eşi ve dört çocuğuyla bir aydır yaşam mücadelesi veren Oktay Geçici, "Burada ya soğuktan donup öleceğiz ya da ev başımıza yıkılacak. Kimseden bir şey istemiyorum. Yıkanlar evi yapsın veya kiralık bir eve taşınalım." dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde oturan Geçici ailesi, yan taraftaki inşaat çalışması sebebiyle zarar gören kiralık evlerinde, yaklaşık bir aydır can korkusuyla yaşıyor. Evlerinin, yan taraftaki eski binanın yıkılması ve yeni temel atılması sırasında zarar gördüğünü belirten Geçici, "Burada kirada oturuyorum. Yan tarafta inşaat çalışması başladı. Evimin bir bölümü göçtü, bir bölümü de çatlak. Soba yakamıyoruz. Bir aydır bizi oyalıyorlar. İki kütükle, göçecek durumda olan binanın altına destek yaptılar. Oturma odamızın bir bölümü göçtü. Kışın soğukta soba yakamıyoruz. Evin duvarındaki çatlaklar desen, ha yıkıldı başımıza, ha yıkılacak. Bu durumu inşaat yetkililerine söyledik. Bir aydır bizi oyalıyorlar. 'Otele yerleştirelim.' dediler, bir şey çıkmadı. Ben kimseden bir şey istemiyorum, sadece oturduğum eve verilen zararın giderilmesini istiyorum. Bunu yapanlar belli ama bir sonuç yok. Habire oyalayıp duruyorlar. Böyle vicdansızlık olur mu? Bu evde, hamile eşim ve dört çocuğumla birlikte ya soğuktan donacağız ya da ev başımız yıkılacak." şeklinde konuştu.

Asgari ücretli olduğunu, uygun miktarda kirayla ve dört çocuğu olduğu için de genişçe bir ev bulamadığını belirten Oktay Geçici, "İşimden izin aldım, sekiz gün ev aradım veya çözüm için uğraştım olmadı. 'Tamam, siz mağdursunuz. Mağduriyetinizi gidereceğiz.' diyorlar, sonrası gelmiyor. Çocuklarım ve hamile eşimle her gün ölüme uyuyoruz. Ha çöktü, ha çökecek. Daha önceden kirada oturduğum ev yandı, oradan da çok zararım var. Bu da böyle oldu. Perişan durumdayız. Hamile eşim, dört çocuğum ve ben, bir gün soğuktan donduktan veya ev başımıza çöktükten sonra mı çözüm bulacaklar?" diyerek tepki gösterdi.

İnşaatta çalışanlar ise firmanın yetkilisinin Erzurum'da olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Ya soğuktan donup öleceğiz ya da ev başımıza yıkılacak'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER