'Yağcılık yaptık olmadı, yalvardık olmadı, ağladık olmadı öyleyse susak'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 4 2015
Kars Valisi Günay Özdemir ve İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı muhtarlarla bir araya geldi. Merkeze bağlı Kocabahçe Köyü Muhtarı Halis Bayutmuş toplantı öncesi köylünün, su, yol ve birçok sorununa kulak verenin olmadığını söyledi. Kocaköy muhtarı Hasan Dikbaş'ın ise "Yağcılık yaptık olmadı, yalvardık olmadı, ağladık olmadı. Öyleyse susak." demesi dikkat çekti.
'Yağcılık yaptık olmadı, yalvardık olmadı, ağladık olmadı öyleyse susak'
KARS (CİHAN)- Kars Valisi Günay Özdemir ve İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı muhtarlarla bir araya geldi. Merkeze bağlı Kocabahçe Köyü Muhtarı Halis Bayutmuş toplantı öncesi köylünün, su, yol ve birçok sorununa kulak verenin olmadığını söyledi. Kocaköy muhtarı Hasan Dikbaş'ın ise "Yağcılık yaptık olmadı, yalvardık olmadı, ağladık olmadı. Öyleyse susak." demesi dikkat çekti.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koonferans Salonunda gerçekleşecek toplantı öncesi muhtarlar, aralarında sorunlarını konuştu. Seslerin sık sık encümenlere ve İl Genel Meclisi üyelerine karşı yükseldiği anlarda Koca Bahçe Köyü Muhtarı Halis Bayutmuş, sorunlara çözüm üretilmesini istedi. Bayutmuş, "Sizi seçtik ki sorunları dinleyesiniz. Bana oy vermeseydiniz diyorsunuz, o zaman siz de girmeseydiniz. Verme ne demektir? Ben mağdurum mağdur, bugün köylü bana küfür ediyor." dedi.

'YAĞCILIK YAPTIK OLMADI, YALVARDIK OLMADI, AĞLADIK OLMADI, ÖYLEYSE SUSALIM'

Bir kısım katılımcıların muhtarlara sakin olun demesi üzerine Kocaköy muhtarı Hasan Dikbaş araya girerek, AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan'ın muhtarları yanlış yönlendirdiğini, tüm yatırımları Kağızman ilçesine çektiğini iddia etti. Tartışmaya katılan İl Genel Meclisi Başkanı Dallı ise Kocabahçe köyüne sondaj vurulduğunu ileri sürdü. Duruma tekrar tepki gösteren Muhtar Bayutmuş, 2014'te değil 3 sene önce sondaj çalışması yürütülmeye çalışıldığını aktardı. Dallı'nın, "Biz sana ne dedik? Bağırarak bu işler çözülmez" demesi üzerine ise Muhtar, "Neyle çözülür? Anlatmakla çözülmüyor, bağırmakla çözülmüyor. Peki ben nereye gideyim?" diye tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Dallı, "Sen menbağı bul, 2 ay içerininde suyunu akıttıralım." demesi üzerine muhtar, "Ben menbağı nerede bulayım? Menbağı devlet bulmadıktan sonra ben nerede bulayım? Devlet, iktidar partisi bulmuyor ben bir şahıs olarak menbağı nerede bulacağım. Yağcılık yaptık olmadı, yalvardık olmadı, ağladık olmadı. Öyleyse susak." ifadelerini kullandı.

Siyasetin işin içine karıştırılmasınd

Bu haberler de ilginizi çekebilir