Yalancının mumu pandemiye kadar yanar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 30 2021
Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük umutlar ile başlattığı FATİH Projesi'nde 2014 yılından 2020 yılının ilk yarısının sonuna kadar yapılan yatırımlar açıklandı. Toplam 8 milyar TL bütçeli proje kapsamında etkileşimli tahta bulunan okul oranının, hiçbir kentte yüzde 60’ın üzerine çıkmadığı görüldü.
İktidarın Fatih projesinin ve tablet dağıtımları konusunda sınıfta kaldığını belirten Milletvekili Abdurrahman Karaduman "Yalancının mumu pandemiye kadar yanar" dedi.
2020 yılı sonu itibarıyla gerçekleşme oranı yüzde 68,7’de kalan FATİH Projesi’nin kentlerdeki ilerleme oranı belli oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan haritada, kentlerdeki tahta kurulu okul oranları paylaşıldı. Verilerde yatırımların çoğunun batı illerine yapıldığı görüldü.
İstanbul’da proje kapsamına alınan 2 bin 888 okulun sadece bin 575’ine etkileşimli tahta kuruldu. İstanbul’da, fiber interneti bulunan okulların oranı ise yalnızca yüzde 33’te kaldı.
Ankara’da bin 517 okulun proje kapsamına alındığı, bunların sadece 889’unda etkileşimli tahta bulunduğu aktarıldı. Ankara’da etkileşimli tahtası olan okulların oranı yüzde 58, fiber interneti olan okulların oranı ise yüzde 46 olarak kayıtlara geçirildi.
İzmir’de bin 518 okul proje kapsamına alındı. Proje kapsamında etkileşimli tahtasına kavuşan okul sayısı 778, oranı ise yüzde 51 ile ifade edildi. Fiber interneti olan okulların oranı yüzde 34 oldu.
Çok sayıda doğu ve güneydoğu kentinin tahta kurulu okul oranı yüzde 30’u dahi aşamadı. Urfa’nın, sadece 420 okulda etkileşimli tahta bulunduğu öğrenilirken ilde proje kapsamına alınan okul sayısının ise 2 bin 71 olduğu belirtildi.
Proje hedefinin çok uzağında kalan doğu kentleri ve veriler ise şöyle:
* Ağrı’da proje kapsamındaki 908 okuldan 225’ine,
* Diyarbakır’da proje kapsamındaki bin 418 okuldan 382’sine,
* Mardin’de proje kapsamındaki bin 16 okuldan 242’sine,
* Şırnak’ta proje kapsamındaki 594 okuldan sadece 90’ına etkileşimli tahta takıldı.
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman,bir TV kanalında konuyla ilgili sorul
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


