Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok ağır sözler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'daki çatışma üzerinden bir kez daha HDP'ye yüklendi.

Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok ağır sözler

HDP'yi tehdit dili kullanmakla suçlayan Akdoğan, "HDP baraj altında kalırsa bir şey olmaz. Çözüm süreci de kendi bağlamında yürür"  ifadelerini kullandı.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Akdoğan, HDP'nin batıda başka bir imaj oluşturmaya çalışırken doğuda hala gerilim politikası uyguladığını savundu.

HDP'lilerin Ağrı'da teröristlerle kucaklaştığını ve bunu normal bir şeymiş gibi göstermeye çalıştığını ifade eden Akdoğan, "Sen teröristle buluşma, kucaklaşma şenliği yapacağına, halkla kucaklaşma programı yap. O silahlı adamları AK Parti mi gönderdi oraya? Bunlar sizin adamlarınız" dedi.

HDP'nin seçimde barajı aşamaması durumunda bölgede büyük olaylar çıkabileceği şeklinde yorumlar yapıldığını belirten Akdoğan, "Bu tehdit dilidir. Bu dili kullanan bir adamdan bu yaklaşımdan hayır gelir mi? Ben sana nasıl güveneceğim o zaman. Sen barajı geçip de Meclis'te daha fazla çoğunluğa ulaştığında aynı şeyleri yapmayacağının garantisi var mı?" diye konuştu.

HDP'nin barajı geçememesinin çözüm sürecini etkilemeyeceğini savunanan Akdoğan, "Cumhuriyet ile yaşıt birçok parti barajın altında kaldı, kıyamet mi koptu? Çözüm süreci de kendi bağlamında yürür. Burada ana aktör lokomotif AK Parti'dir. AK Parti denklemde olmadıktan sonra bunların hiçbiri olmaz" ifadelerini kullandı.

DOLMABAHÇE'DE ÖCALAN'IN ÇAĞRISI OKUNMUŞTU

Başbakan Yardımcısı Yalçın AkdoğanŞubat aynın sonunda  'Çözüm Süreci'ne ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya gelmişti. HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu.Görüşmeye HDP Heyetinden Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken katılmıştı. Görüşmede hükümet adına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala yer almıştı.


<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok ağır sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER