Yalçın Akdoğan'dan Öcalan'la ilgili ilginç sözler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon var mıydı ki, Öcalan onunla yapın şununla yapın desin.. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum" dedi.

Yalçın Akdoğan'dan Öcalan'la ilgili ilginç sözler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Akdoğan'ın açıklamalarından bazı başlıklar.., "BAŞKAN SEÇTİRMEYECEĞİZ BİR TAHRİKTİ"

Öcalan’ın şubat başında verdiği, çağrısını üç hafta geciktirmiştir. Öcalan her türlü açıklamayı yapmıştır. HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir. Erdoğan’ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Peki seçimde rakipleri Cumhurbaşkanımız mı? Değil. Siz niçin bir siyasi parti başkanı olmayan birini hedef alarak bir kampanya başlatırsınız? Bu büyük bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Bu başkanlık seçimi de değil..
"Seçimden önce dedim ki, AK Parti varsa çözüm süreci var. Ama sen Ak Parti'yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra kim yapacak, gel yap. AK Parti’yi de devireceksin, sonra ddiyeceksin ki ak parti gel yap. Böyle bir kandırmaca olabilir mi? HDP tabanı, Kürtler, bunlara sebep olan yöneticiler hakkında çok ciddi hesap sormaları lazım. Siz nasıl bir oyuna alet oldunuz, bütün bu yaşadığımız sıkıntılar yaşanıyor, orada örgüt her şeyi kaybetme noktasına geldi, bu noktaya nasıl gelindi diye bu kişilerden hesap sorulması lazım. Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti’ye karşı… Külliyen bunlar yalan.

Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon var mıydı ki, Öcalan onunla yapın şununla yapın desin.. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum.
"HDP DİYARBAKIR'DAN CİHANGİR'E EKSEN KAYMASI YAŞADI"

Demirtaş, kendi PR’ını yaptı, kendi imajını oluşturdu. Sürece ne olursa olsun, İmralı anlamsızlaşırsa anlamsızlaşsın. Kendi PR’ını yaptı, el bebek gül bebek bir çiçek çocuk olarak, bir imaj imalatına dönüştü ve bugün yaşadığımız şeyler. HDP Diyarbakır'dan Cihangir'e eksen kayması yaşadı. Şimdi kıvranıyorlar. Ne olacak bu süreç?

“KANDİL DE RAHATSIZLIK DUYUYORDUR”

 Elbette Kandil bir rahatsızlık duyuyordur. Kandil de silah bırakmaya ayak direttiği için burada kendi aralarında bir anlaşma olduğu söylenebilir. Dün de Demirtaş’ın açıklamaları vardı, Öcalan’ın üzerinde Kandil’i konumlandıran bir tavır içerisine girdiklerini görüyoruz.

"PKK İÇİN YENİ İMAJ KÜLLİYEN ÇÖKMÜŞ OLDU"

Burada Türkiye, samimi kararlı bir mücadele yürütmektedir terör örgütleriyle. PKK, DAEŞ’i kullanıyordu. Bu Suruç olaylarından sonra bunlar Türkiye’yi nasıl mahkûm edebiliriz diye kara kampanya başlattılar. Bizim yaptığımız operasyonlar, hem PKK hem DAEŞ hem DHKPC’ye, denklemi bozdu. PKK için uluslararası zemindeki yeni imaj, külliyen çökmüş oldu. Bunu nasıl istismar ederiz dediler ve bunun altında kaldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, silahları bırakmaya engel olduğunu ilk olarak  Sırrı Süreyya Önder yapmıştı. Demirtaş da söyledi. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Burada bir HDP bir oyun oynadı. Adeta bir kumar oynadı. Barajı geçmek için kirli bir işbirliğine girdi ve süreci feda etti. Bunu kime fatura edebiliriz diye arayış içerisindeler. Yine hedefe koydukları isim sayın cumhurbaşkanımız. İklimi bunlar bozmuştur. Sözlerinde durmamıştır. Süreci zehirleyen de bunların eylemleri tavırları olmuştur. Cumhurbaşkanımıza atfedilen olumsuzlukların hiçbiri doğru değildir.
<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan Öcalan'la ilgili ilginç sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER