Yalçın: Türk milliyetçilerinin mukaddes ve mübarek davası, davalık olmuştur


MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, kurultay girişimlerinin mahkeme kapılarına kadar uzandığını, yargı yoluyla MHP'yi kayyuma teslim etme çabasına dönüştüğünü söyledi. Türk milliyetçilerinin mukaddes ve mübarek davasının davalık olduğunu ifade eden Yalçın, bu girişimlerden bir sonuç çıkmayacağını savundu.

'Suni kurultay gündemi' başlığı altında yazılı değerlendirmede bulunan Semih Yalçın, eskiden yüksek ahlak, sabır, sağduyu, hoşgörü ve tesanüt gibi hususiyetlerde ifadesini bulan 'dava' ve 'dava adamı' kavramlarının; bugün yerini kaygı verici bir çöküş ve sükûta bıraktığını söyledi.

Davaya inancın ve sadakatin temel ölçütlerinden birinin, onun vazettiği kıymet hükümlerinin titizlik ve hassasiyetle yaşatılıp korunması olduğuna dikkat çeken Yalçın, Milliyetçi-Ülkücü Hareketin fikriyatını oluşturan, 47 yıllık onurlu geçmişinden bugüne taşıyan, ayakta dimdik tutan ve onu besleyenin; sahip olduğu değerler bütünü olduğunu vurguladı.

HAFİFMEŞREP VE AHLAK DIŞI PAYLAŞIMLAR YAPILMAKTADIR

Bu değerlerin yaşatılması, davanın yaşatılması anlamına geldiğini ifade eden MHP'li Yalçın, açıklamasında şunları ifade etti: "Ne var ki uzun bir süreden beri sosyal medyada, kendini Ülkücü olarak tanımlayan veya öyle olduğunu iddia eden bazı kimseler tarafından çeşitli bahanelerle Milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyasetteki temsilcisi olan MHP'yi, MHP'nin Genel Başkan ve yönetimini hedef alan hafifmeşrep ve ahlak dışı paylaşımlar yapılmaktadır. Camiamızın kutlu geleneklerine ve Ülkücü ahlakına aykırı ifadelerle dolu bu paylaşımlar, 'dava' kavramının ifade ettiği değerler bütünüyle asla bağdaşmamaktadır."

Eleştiri ve öz eleştirinin de olması gerekliliğine işaret eden MHP'li Semih Yalçın, yapıcı tenkitlerden herkesin payını aldığını, istifade ettiğini ancak bunun kuralı, yolu yordamı olduğunu, yıkıcı tenkitin, eleştiri olmaktan çıkıp bozgunculuk hâlini aldığını kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın açıklamasına, "Maksatlı ve kötü niyetli tenkitleriyle camiamızdaki insicamı bozmaya, birbirimize olan inanç ve itimadımızı ortadan kaldırmaya çalışan bozgunculara fırsat verilmemelidir. Bu arada 1 Kasım Seçimlerinden sonra geleneklerimize, fikirlerimize, dokumuza, meşrebimize, siyaset ve insan anlayışımıza aykırı birtakım yollarla başlatılan 'suni' kurultay girişimleri; nihayet mahkeme kapılarına kadar uzanmış, yargı yoluyla MHP'yi kayyuma teslim etme çabasına dönüşmüştür. Yani Türk milliyetçilerinin mukaddes ve mübarek davası, davalık olmuştur." diye devam etti.

MHP, 2018'İN MART'INDA KURULTAYINI YAPACAKTIR

47 yıllık siyasi hareketin geleneklerini ve şerefli geçmişini bir kenara bırakıp birtakım bahanelerle MHP'nin mahkeme kapısına götürülmesiyle ilgili gazetelerde atılan başlıklara dikkat çeken Yalçın, bu başlıkların, MHP'yi mahkemeye sürüklemeye kalkanlar için bir utanç vesikası olduğu yorumunu getirdi. Yalçın, siyaset yapma ve siyasette çözüm üretme yollarının belli olduğunu, normal istikametten gitmek varken yargı tasarrufu altında politik çıkar temin etme çabasının arkasında iyi niyet aranmayacağını belirtti.

Yalçın, "MHP; zaten günü geldiğinde, 2018'in Mart'ında kurultayını yapacaktır. Üstelik ilçe kongreleri bu yılın Ekim ayında başlayacaktır. MHP Genel Başkanlığına aday olmak, gerekli şartları taşıyan her Ülkücünün hakkıdır. Ancak bu konuda iyi niyet ve sağduyu içeren, 'davaya hizmet' gayesi güden davranış; MHP'nin geleneklerine zarar vermeden olağan kurultay sürecinin akışına göre hareket etmek ve kurultayda resmen aday olup değerli delegelerimizin karşısına çıkmaktır." açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yalçın: Türk milliyetçilerinin mukaddes ve mübarek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER