Yalçındağ CHP'lileri 'yav he he' deyip göndermiş

RedHack'in yayınladığı Berat Albayrak'a ait mail hesaplarında Aydın Doğan'ın damadı ve Doğan Grubu CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın CHP'lilerin kendisine anlattıklarını Albayrak'a aktarması da var.

samanyoluhaber.com

Yalçındağ buna ek olarak, yayın grubunun da AKP yanlısı yapacağı yayınları paylaşıyor, ''herkes ne yaptığını ve ne yapacağını biliyor. Yeni Başbakan ile 1 yıla kalmadan Partili Cumhurbaşkanı veya Başkanlık modelinin gelmesi için çalışılacak'' diyor.

Yalçındağ'ın 10 Mayıs 2016 saat 14:16'da gönderdiği "Sürpriz ziyaret" başlıklı mailde siyaset ve medya ilişkisine ışık tutuyor: 

"Yalova Milletvekili Muharrem İnce ziyarete geldi. Meral hanımın çıkışının siyaseti hareketlendirdiğini bunun arkasından CHP'de de değişimin önünün açılacağını bunun bir fırsat olduğunu, bu fırsatı iyi kullanırsak Başkanlığın önünün tıkanacağını ve vakit geçirmeden bu projeye destek olunması gerektiğini, burada da Doğan medya ve hürriyet in çok önemli konumda olduğunu anlattı. Başkan olunduğu takdirde artık Türkiye'nin kötü günlere geçeceğini ve yapılacakların durdurulamayacağı anlattı. Hadi destek olun yapalım şu işi çıkarın beni ortaya dedi. Bu işi yapacak tek kişi kendisinin olduğunu ifade etti:)))

Benim cevabım; Medyanın siyasete karışmasının doğru olmayacağını, siyaseti yönetmeye kalktığımız için çok prestij kaybettiğimizi söyledim. Nasıl olsa bir gün Kılıçlaroğlunun yerine geçme şansının olduğunu böyle işleri biraz zamana bırakmakta fayda olacağını anlattım. Yok yok hemen acele yapıp durduralım Tayyip beyi diyor:)). Diyecektim ki en yanlış adrese geldiniz, ama kendimi tuttum, Hayırlısı olsun bir bakalım dedim, ayrıldık. Kolay gelsin."

Yalçındağ'ın aynı mail adresinden 6 Mayıs 2016'da gönderdiği ve Doğan medyanın yeni yayın dönemine ilişkin bilgi içeriyor:

"(…) Bu dönemde grubumuzla ilgili artıların ve eksilerin muhakemesini yaparsak hepimiz için faydalı olur.(…) Net olunması gereken 2 konunun Paralel ile mücadelede ve Başkanlık sistemi olduğu kanaatindeyim. Alınan bu değişim kararının 1 gün, 1 hafta, 1 ayda değil uzun süre önce alındığını biliyoruz. Her türlü ayrıntısına kadar planlandı ve en doğru zaman beklendi. Şu anda AK Parti ve Sayın Tayyip Erdoğan en güçlü olduğu günleri yaşıyor. Hem içerde hem de dışarda. Türkiye'nin bir numaralı konusu olan Terörle mücadelede yol haritası başarıyla sürdürülüyor.

"Motor ısındı bundan sonra durması mümkün değil. Ancak tam temizlik olduğunda motor kapanacak, bu konuda herkes ne yaptığını ve ne yapacağını biliyor. Yeni Başbakan ile 1 yıla kalmadan Partili Cumhurbaşkanı veya Başkanlık modelinin gelmesi için çalışılacak. Son olarak bugün Hürriyet gazetesinin manşetini büyük sorumsuzluk ve düşmanlık olarak görüyorum. İş bitmiş gitmiş neye yarayacak bu manşet anlamakta zorluk çekiyorum. Kafasızlığın daniskası Sedat'ın yaptığı. Yine bir çuval inciri berbat ettiğimizi düşünüyorum. Yazık."


<< Önceki Haber Yalçındağ CHP'lileri 'yav he he' deyip göndermiş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER