Yalı Mahallesi, 'Faroz' için halk oylaması yapıyor


Trabzon'da halk arasında daha çok eski adı 'Faroz' ile bilinen Yalı Mahallesi sakinleri, eski isimlerini almak için halk oylaması yapıyor. Yaklaşık bir ay sürecek imzareferandum sonunda 'evet' oylarının daha fazla çıkması ve ilçe belediye meclisinin de onaylaması halinde Yalı Mahallesi, Faroz ismini alacak.

Şehrin bir süredir gündeminde olan Yalı Mahallesi'nin eski ismi 'Faroz'u alması konusu, bir grup mahalle sakininin topladığı imza ile Ortahisar Belediyesi'ne başvurmasıyla başladı. Ortahisar Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, mahallede 14 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında imzalı referandum yapılacak. Mahalle muhtarlığında her gün saat 08.00'de başlayacak imzalı referandum akşam saat 17.00'ye kadar sürecek. Vatandaşların imza atma işlemleri Ortahisar Belediyesi'nin denetim ve gözetimi altında yapılacak. Yalı Mahallesi'nde seçmen olarak oy kullanan ve seçmen kütüklerinde adı geçenler ile mahalle ikamet eden bütün vatandaşlar, nüfus cüzdanlarıyla muhtarlık binasına gelip, Yalı Mahallesi'nin isminin 'Faroz' olarak değiştirilmesine 'Evet' ya da 'Hayır' diyorum şeklinde imza atacak. Halk oylamasının ardından konu Ortahisar Belediye Meclisi gündemine gelecek. Vatandaşlarının talebini de gözünün de bulunduracak Belediye Meclis, mahalle isminin değişip değişmeyeceğini karara bağlayacak. Ortahisar Belediyesi, daha önce 3 meclis üyesinin yaptığı alan araştırmasında, mahalledeki 27 iş merkezinin adında 'Faroz' kelimesinin geçtiği tespit edilmişti.

Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Kara, 'Faroz' kelimesinin mahalleleri ile özdeşleşmiş efsane bir isim olduğunu belirtti. Mahalle sakinlerinin de isteği doğrultusunda bu ismi yeniden almak istediklerini ifade eden Kara, "Burası 1984'e kadar Faroz Mahallesi'ydi. Daha sonra kanınla Yalı adını aldı ve öyle devam etti. Şimdi de vatandaşlarımızın talebi üzerine eski ismimizi yeniden almak istiyoruz. Bunun için de halk oylaması yapıyoruz." dedi.

Öte yandan, eski ismi 'Arafilboyu' alması konusundan tartışmaların yaşandığı Esentepe Mahallesi'nde de halk oylaması yapılacağı belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yalı Mahallesi, 'Faroz' için halk oylaması yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER