Yalova'daki botanik bahçesi imara açıldı

TEMA Vakfı 'Buraya ne konut ne de turistik tesisler yapılmasını istemiyoruz' dedi.

Yalova'daki botanik bahçesi imara açıldı

A haberleri'>TEMA Vakfı Başkanı Faruk Tezcan, "Buraya (arboretum) ne konut ne de turistik tesisler yapılmasını istemiyoruz. Yalova'nın giderek yok olan yeşil alanlar nedeniyle yeşil alana ihtiyacı var. Yeşil alanlar muhafaza edilmeli." dedi.

1995 yılına kadar çöplük olan arazi, Yalova Belediyesi Meclisi kararıyla arboretum arazisi yapıldı. Hayrettin Karaca da arboretumun oluşması için 300'e yakın fidan verdi. Ancak yetersiz sulama, bakımsızlık ve yetişen fidanların kesilmesi sonucu, arazi çoraklaştı. 2007 yılında karar alan Yalova Belediyesi Meclisi, araziyi 5 firmaya 52 milyon TL karşılığı satarak turizm arazisi olmasını kararlaştırdı. Ancak o yıldan bugüne kadar arazi üzerinde hiçbir turizm çalışması yapılmadı. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla arazi imara açıldı. Alınan bu karar kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

"EY YALOVA NE DİYEYİM BİLEMİYORUM"
Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan TEMA Vakfı ve Karaca Vakfı'nın Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, "Yalova'da eskiden çöplük olarak kullanılan bir alan vardı. Belediye meclisi o çöplük alanının arboretum olması kararını aldı ve ben çok mutlu oldum. Oraya çok nadir olan meşe fidanları vererek alanın hemen ağaçlanması için çabalara başladım. Ancak o fidanları sulamadılar kuruttular, kestiler ve şu anda oraya ev yapacaklarmış. Ey Yalova ne diyeyim bilemiyorum." dedi.

TEMA Vakfı Başkanı Faruk Tezcan ise arboretum alanının konut alanı olmasına itiraz ettiklerini ifade etti. Tezcan, "Bu alanın tekrardan arboretum alanına çevrilmesini ve yeşil alan olarak kalmasını talep ettik. Buraya ne konut ne de turistlik tesisler yapılmasını istiyoruz. Yalova'nın giderek yok olan yeşil alanlar nedeniyle yeşil alana ihtiyacı var. Yeşil alanlar muhafaza edilmeli." diye konuştu.

CHA
<< Önceki Haber Yalova'daki botanik bahçesi imara açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER