Yamanlar öğrencisi Demir: Başka okulda olsaydım bu başarıyı yakalayamazdım


İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Melih Demir, dün açıklanan LYS sonuçlarına göre LYS Dil 3 puan türünde Türkiye birincisi oldu. YGS 4 puan türünde Türkiye 2.'si olan Demir, bilgisayar mühendisliği okumak istiyor. Başarısında eğitim gördüğü Yamanlar Koleji ve Körfez Dershanesi'nin büyük rolü olduğunu belirten Demir, "Başka bir okul yada dershaneye gitmiş olsaydım başarıyı yakalayamazdım." dedi. Anne Adalet Telli ise oğlunun başarısında okul ve dershanenin katkısına değinerek, "Gecelerini gündüzlerine kattı o kardeşlerim. Allah razı olsun Allah sayılarını artırsın inşallah. Hiçbir zaman emekli ödenmez. Kendi ailelerini bırakıp bizim çocuklarımızla ilgilendiler." ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de oturan ailesinin yanında sonuçları öğrenen Yamanlar Koleji öğrencisi Melih Demir, büyük sevinç yaşadı. Lise eğitimini İzmir Yamanlar Koleji'nde gördüğünü belirten Melih Demir, "Başarımda başta rehber öğretmenlerim ve diğer öğretmenlerimin emeği büyük. Bize çalışmalar konusunda tavsiyelerde bulundular. Sınıf ortamında arkadaşlarımla beraber sürekli disiplinli bir çalışma gösterdik. Çalışmalarımızı aksatmadık. Bunun yanında beraber sosyal faaliyetler gerçekleştirdik. Bu ortamın ve disiplinin başarıyı etkilediğini düşünüyorum. Beraber çalışmanın başarıda etkisinin olduğunu düşünüyorum." dedi.

Üniversite eğitimine İstanbul'da ki bir üniversitede devam etmek istediğini ifade eden Melih Demir, bilgisayar mühendisliği bölümünde okumak isteğini belirtti. Üniversiteye hazırlanacak olan öğrencilere seslenen Demir, çalışmayı bırakmamaları tavsiyesinde bulundu. "Çünkü çalışmak için gerçekten kendini zorlamak gerekiyor. Ancak sonuçta bunun karşılığını alabiliyorsunuz." diyen Demir, "İngilizce Dil 3 puan türünde birinci oldum. Daha önce YGS 4 puan türünde Türkiye 2.'si oldum. Bunun etkisi oldu. Ayrıca sayısal puanlarında ilk 100'deydim. Okul olarak Yamanlar Koleji'ndeydim. Ortaokul ve lisede Körfez Dershaneleri'ne gittim. Bu kurumların başarımda büyük etkisi oldu. Başka bir lise veya dershanede olsaydım bu kadar başarılı olabileceğimi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLER GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATTI"

Üç çocuk annesi emekli Adalet Telli, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, emeği geçen okul ve dershane öğretmenlerine teşekkür etti. "İzmir Yamanlar Koleji öğretmen ve idarecilerinden Allah razı olsun." diyen anne, "Çok emekleri geçti. Gecelerini gündüzlerine kattı o kardeşlerim. Allah razı olsun Allah sayılarını artırsın inşallah. Emekleri çok fazla gerçekten. Dualarımızla katkılarıyla bu başarıyı elde etti oğlum. Ablasının da çok büyük desteği oldu kendisine. Körfez Dershaneleri'ne çok teşekkür ediyorum. Allah çalışanlarından razı olsun. Hiçbir zaman emekli ödenmez. Kendi ailelerini bırakıp bizim çocuklarımızla ilgilendiler. Allah doğru yerde ve doğru okullarda kullanmayı nasip etsin. Başarıyı bekliyordum. Oğlum zeki. Ancak bu zekâyı doğru yönlendirmek çok önemli. Bu nedenle Yamanlar Koleji'ne çok çok teşekkür ederim." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yamanlar öğrencisi Demir: Başka okulda olsaydım bu başarıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER