Yamanlar, Zeka yarışmalarına damga vurdu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Zeka Vakfı'nın, İş Bankası sponsorluğunda düzenlediği Türkiye 20. Zeka Oyunları Yarışması–Oyun 2015 sonuçlandı.

Yamanlar, Zeka yarışmalarına damga vurdu

Yarışmada 3 bin 500 kişiyi geride bırakan Özel Yamanlar ortaokulları öğrencileri, 14 yaş altı kategorisinde birincilik ve ikincilikleri paylaştı. İlk 10'daki altı öğrenci de Yamanlar'dan çıktı. Yamanlar öğrencilerinden Baran Yelaldı birinci, Baran Boloğur ikinci, Yusuf Kağan Çiçekdağ dördüncü, Sadık Çağrı Aksoy yedinci, Cemal Efe Gayır sekizinci ve Batuhan Kuleci dokuzuncu oldu.

Ödüller, ODTÜ konferans salonunda düzenlenen törende, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Prof. Dr. Emrehan Halıcı tarafından verildi. Birinci Yelaldı, 5 bin TL ile ödüllendirildi. Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bülent Alkın, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarında kazandıkları başarıların yanında, Türkiye Zeka Oyunları Yarışması'ndan da altın madalyalar kazanarak dönmelerinden, okulumuz ve İzmir adına gurur duyuyoruz.” dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yamanlar, Zeka yarışmalarına damga vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER