Yamanlara yapılan polis baskınına İzmirliler tepki gösterdi


İzmir'de Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na yapılan polis baskınına İzmirliler büyük tepki gösterdi.

Türkiye'ye dünya çapında yapılan bilim olimpiyatları ile uluslararası spor müsabakalarında yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran, Yamanlar'a yapılan polis baskını okul önünde toplanan protesto etti. Avukat Mehmet Alan, Yamanlar'a yapılan baskına, "Malesef devlet aklı iflas etti" sözleriyle tepki gösterdi.

Ellerinde, "Okuluma dokunma" yazılı dövizler taşıyan İzmirliler, "Yamanlar dünyanın gurur kaynağı" şeklinde slogan attı.

Okul önünde açıklamalarda bulunan Avukat Mehmet Alan, "YGS sonuçlarının geldiği gün okuldan, okulun başarılarında bahsedilen bir e-posta geldi. Şimdiye kadar Türkiye'de görülmemiş başarıdan bahseden bir e-posta. 3 öğrencimiz 6 farklı sınav türünde Türkiye birincisi olmuş. Ben de hem tebrik etmek, hem de takılmak için müdür beyi aradım ve dedim ki, hocam dedim, bu kadar başarı hayra alamet değil. Sizi başarılar dedim ve hatta o başarıyı görünce ben o gün basabilirler diye düşünmüştüm. Malesef bugün geldiler. Hayret ve dehşet içinde olanları izliyorum. Büyük bir şaşkınlık içindeyim. Ben sizi basarlar hocam diyince, müdür bey bu duruma çok alındı, dedi, ki, 'avukat bey siz ne diyorsunuz, bizim okulumuz şimdiye kadar 33 yıllık bir okul. Hep başarılarla dolu. Başarılardan başka hiçbirşey görülemez bizim okulda' dedi. Şimdiye kadar Türkiye'nin dünyada katıldığı olimpiyatlardan 490 madalya alınmış. Bu 490 madalyanın 120 tanesini işte bu okul almış. Bu okul derken Türkiye'de 17 bin tane lise var. 17 bin tane lisenin içinden 120 madalyayı bir okul almış. Bu başarıyı görüyormusunuz, bu başarı insanları tahrik ediyor, hasetliğe, fesatlığa neden oluyor. Çekememezlik nedeniyle başarılarımızı engelleyemedikleri için biz bu baskınlara maruz kalıyoruz malesef. Bugün içinde bulunduğumuz durum o kadar garabet içindedir. Hocam dedim sizi basarlar ve biyoloji labaratuvarındaki iskeleti acaba bu adamı sizmi öldürdünüz diye onun bile hesabını sorarlar dedim. Malesef insanlarda önlenemez bir haset duygusu var. Haset duygusuyla herşeyi yapabilirler dedim" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Ayhan Çubukçu, okulda çocuğunu okuduğunu belirterek, "Okulun velisiyim. Çocuğum burada okuyor. Okulun birçok dünya şampiyonluğu var. Çocuğum serseri, berduş, esrarkeş olmadı. Şampiyonluklar getirdi. Bizde destek için arkadaşlarımızla buraya geldik" dedi.

Eşrefpaşalılardan olan Malik Ejder Eriş de şunları söyledi: "Bu okulda çok uzun yıllar önce şoförlük yaptım. Bu vatana, millete en güzel delikanlıları bunlar yetiştiriyor. Bu vatan bizim başka vatan yok. İlerde pişman olacağınız şeyler yapmayın" dedi.

Vatandaşlar sık sık okul lehine sloganlar atarak okula destek verdi ve daha sonra sessizce dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yamanlara yapılan polis baskınına İzmirliler tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER