Yandaş gazete baltayı taşa vurdu

Yandaş gazetenin CHP'li diye eleştirdiği belediye AK Partili çıktı

Yandaş gazete baltayı taşa vurdu

İzmir'in Selçuk ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Meryemana heykeli inşa edeceklerini söyleyince, yandaş Takvim gazetesi belediye başkanını CHP'li zannederek, "CHP yine kendi gündemine girdi" diye haber yaptı. Yanlış haber "gazete"nin internet sitesinden kaldırıldı ancak basılı gazetede kaldı.



Yerel seçimde AKP’den başkanlık koltuğuna oturan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Kuşadası’nda katıldığı “Ege Turizminin Pazarlanması ve Tanıtımı” toplantısına katıldı. Bakıcı, burada yaptığı açıklamada daha önce de gündeme getirdiği Meryemana Heykeli’nden bahsetti. Bakıcı, Hristiyanlar için kutsal olan Meryemana’nın heykelinin ilçede Bülbül Dağı eteklerine inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Bakıcı, “Selçuk'ta Meryem Ana olmasına karşın yılda 2.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Oysa Portekiz'in Fatima kasabasında sadece Meryem Ana'nın yaşadığı rivayetine karşın 5 milyon kişi ziyaret ediyor. Tanıtım ve pazarlamaya önem vermeliyiz. Bu açıdan inanç turizmi büyük bir önem taşıyor” diye konuşmuştu.

Bakıcı’nın yaptığı açıklamalar birçok basın yayın kuruluşu tarafından servis edilirken, AKP yandaşı Takvim Gazetesi de Bakıcı’nın AKP yerine CHP’den seçildiğini düşünerek eleştiri yağmuruna tuttu. Okuyucularına “Heykeltraş” başlığı ile haberi sunan Takvim, “CHP yine kendi gündemine girdi. İzmir Selçuk’un CHP’li belediye başkanı Zeynel Bakıcı tarih yatırımı için sınır ötesine geçti. İlçeye dev Meryemana heykeli dikeceğini söyledi. Örnek olarak da Brezilya’daki kurtarıcı İsa heykelini gösterdi” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Bakıcı, “Ajansın servis ettiği haberi arkadaşlar yorumlamışlar. Ama araştırsalardı burada AKP'li bir belediye başkanının görev yaptığını görürlerdi. Bir değerlendirme ve analiz yaparken hiç mi araştırma yapılmaz. Gerekli düzeltmeleri yapmaları için arkadaşları uyardık. İnternet yayınından yazı kaldırıldı. Fakat gazete baskıya gittiği için yayınlandı. Bizim yaptığımız değerlendirme de projelerimiz de UNESCO’nun da kararları ile dünyada bilinen Selçuk’un daha çok tanınması içindir” dedi.             

Tam sayfa haber yaptı

Bakıcı’nın yaptığı açıklamalar birçok basın yayın kuruluşu tarafından servis edilirken, Takvim Gazetesi de Bakıcı’nın AKP yerine CHP’den seçildiğini düşünerek eleştiri yağmuruna tuttu. Okuyucularına “Heykeltraş” başlığı ile haberi sunan Takvim, “CHP yine kendi gündemine girdi. İzmir Selçuk’un CHP’li belediye başkanı Zeynel Bakıcı tarih yatırımı için sınır ötesine geçti. İlçeye dev Meryemana heykeli dikeceğini söyledi. Örnek olarak da Brezilya’daki kurtarıcı İsa heykelini gösterdi” ifadelerini kullandı.  

<< Önceki Haber Yandaş gazete baltayı taşa vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER