Yandaş gazeteci 'Mükemmel senaryo' diyerek yazdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 5 2023
Paylaş
X Post
Yandaş gazeteci Faut Uğur, Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasıyla ilgili ilginç bir senaryo kaleme aldı. Uğur'a göre Akşener'in çıkışı, Altılı Masa tarafından Erdoğan'ın kaybetmesi için planlandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının cumhurbaşkanı adayı olarak beş parti tarafından önerilmesinin ardından masadan çekilmesi Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.
İYİ Parti'nin çekilmesinin ardından çeşitli senaryolar ve komplo teorileri konuşulmaya başladı. 'Büyük oyunu' görenler arasında AKP yandaşı Fuat Uğur da yer aldı. TV100'de "Mükemmel Senaryo: Kamikaze dalışı ve açığa çıkan nihai hedef" başlıklı bir yazı kaleme alan Uğur, Akşener'in bu hamlesinin ardında bir ajans yattığını öne sürerek, amacın ilk turda HDP desteğini alarak, ikinci turda seçimi kazanmak olduğunu aktardı.
Fuat Uğur'un yazısı özetle şöyle:
* Senaryonun ilk aşaması Altılı Masa ile ipleri sert biçimde tamamen koparmak ve HDP oylarını masanın geri kalanında konsolide ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nun güçlü biçimde desteklenmesine zemin hazırlamaktı.
* Akşener bu kamikaze dalışıyla nefret objesi olmayı da göze aldı. Misal CHP yandaşı bazı ekran yüzleri ve gazeteciler öylesine tepkiliydi ki suçlamalarda kantarın topuzu iyice kaçtı. Piyanist Fazıl Say Kemal beye seslenerek “Sifonu çek gitsin” diye yazdı.
* Bundan sonra olacak şu. Eğer başka çarpıcı bir isim belirlenmemişse Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak. Böylece AK Parti, MHP, BBP, HÜDAPAR cephesinin oylarını daha rahat bölebileceğini düşünüp, HDP bagajından tamamen kurtulmuş olarak propaganda yürütecek.
* Doğu Perinçek Vatan Partisi'nin, Muharrem İnce Memleket Partisi, Zafer Partisi ve Adalet Partisi’nin ortak adayı olarak çıkacak.
* İlk turda muhalefet toplamı yüzde 50’yi geçtiği takdirde zaten seçimler ikinci tura kalacak. Meral Akşener muhalefet cephesinin balık hafızalığını ve önceki gün söylediklerini yu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara benzin doldurulmuş, Genelkurmay hedef alınmış2.Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve İsrail’i hiç kınadınız mı?”3.Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıyla tartıştı, salondan çıkarıldı4.İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı5.Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertelenmiş kovuşturma” anlaşması
6.Samanyoluhaber.com Patreon desteklerinizi bekliyor7.Rüşvet ve yolsuzlukla gündeme gelmişti: Eski DHMİ bürokratı Cemil Acar tahliye edildi8.Kuran'ı karşılama ve anlama ayı9.Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okullarında Dinleri Buluşturan İftar10.ABD’den dikkat çeken Tayvan uyarısı: Çin işgali için kritik tarih 2027

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara ben...

Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve ...

Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıy...

İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: ...

Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertele...






