Yandaş İşadamı yasaklanan biyodizeli tavuk yemi yapmış...

Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın kurucusu olduğu bitkisel atık yağları toplayan Deha Biyodizel AŞ’nin kanserojen bitkisel asit yağı üretip aracı firmalara sattığı, yağı satın alan ünlü tavuk markalarının ise bu yağ ile tavuk besleyip halka ürün verdiği iddia edildi.İncelemeler sonucu iki ünlü tavuk markasına 9 bin 188 TL para cezası kesildi.

SHABER3.COM

Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın kurucusu olduğu bitkisel atık yağları toplayan Deha Biyodizel AŞ’nin kanserojen bitkisel asit yağı üretip aracı firmalara sattığı, yağı satın alan ünlü tavuk markalarının ise bu yağ ile tavuk besleyip halka ürün verdiği iddia edildi. Konuya ilişkin Turanlı’nın eski ortağı Mustafa Ezici, yetkili makamlara ihbarda bulundu. Yapılan incelemeler sonucu iki ünlü tavuk firmasına ceza kesildi. Ezici’nin bu durumu sosyal medyadan anlatması üzerine ise Emrullah Turanlı, eski ortağından şikâyetçi oldu. Eski ortak 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seyhan Avşar'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, iş insanı Mustafa Ezici, 2005 yılından beri atık yağ işi ile uğraşmaktaydı. 2011 yılında ise Emrullah Turanlı ile ortak oldu. Şirket bitkisel atık yağlardan biyodizel yağ üretmekteydi. Bu yağın ise sabun, gıda ve yem sanayisinde kullanılması yasaktı. Ancak iddiaya göre yasal olmamasına rağmen üretilen binlerce tonluk yağ Turanlı tarafından aracı firmalara satılarak yem sanayisinde kullanıldı. 

İddiaya göre Mustafa Ezici, “Halkın sağlığı ile oynanıyor” deyip bu sürece karşı çıkınca ise Turanlı ile arası bozuldu. Ezici, yaşananlara ilişkin yetkililere ihbarda bulundu. İncelemeler sonucu iki ünlü tavuk markasına 9 bin 188 TL para cezası kesildi. Ezici, daha sonra sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımlar yaptı. Emrullah Turanlı ise Ezici’nin kendisine yönelik “hakaret” ve “iftira” suçunu işlediğini belirterek şikâyetçi oldu. Yargılama sonunda ise Ezici, İstanbul Anadolu 23. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermedi.
<< Önceki Haber Yandaş İşadamı yasaklanan biyodizeli tavuk yemi yapmış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER