Yandaş yazar Barlas Erdoğan'ı Putin'e benzetti: Zor günler geliyor, hazır olalım
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 15 2022
Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Rusya lideri Vladimir Putin'e benzettiği yazısında "Ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım" dedi.
İktidara yakın Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, "Batı siyaseti kural dışına çıkıyor" başlıklı bugünkü köşe yazısında ilginç ifadeler kullandı.
Dünya liderlerinin Ukrayna kriziyle ilgili tutumlarını köşesine taşıyan Barlas, ABD Başkanı Joe Biden'ı "Batı dünyasını yeniden savaş ortamına soktu ve NATO'yu adeta harekete geçirdi" diyerek eleştirirken Rusya lider Vladimir Putin için "Bütün bu zorlukları aşarak savaşta galip gelmeye çalışıyor. Galiba geliyor da... Ancak rakipler, kural dinlemez davranışlarla Rus halkını ezip Putin'e karşı kışkırtmaya çalışıyorlar" dedi.
"Bu kargaşada Türkiye barıştan yana ağırlığını hep koyuyor. Ancak bunun pek faydası yok. Zaten Türkiye'nin sorunlarına hiç aldırmıyorlar" diyen Barlas, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in bazı benzer özellikleri var. İkisi de ülkelerine yapılan haksızlıklara tepki verip bunları cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu arada Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar da az değil. Onlar yaptırımlarla, terör örgütleriyle Türkiye'yi sürekli frenlemeye çalışırken, Türkiye Rusya ile işbirliği yaparak nükleer enerji ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, hava savunmasını oluşturuyor ve ticaretini sürekli artırıyor."
Barlas yazısını "Sonuçta Türkiye, NATO üyesi ama bu NATO bizim istediğimiz NATO değil. Mesela Almanya, inanılmaz büyük rakamlarla NATO'ya genişleme yollarını açtı. Yani ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım" diyerek tamamladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!10.Ukrayna savaşında tarafların uzlaşmaz tutumları: 2026 yılında barış olur mu?

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


