Yandaşların ‘hakaretleri’ cezasız kalmadı

TV 24’teki “Günün Manşeti” programında Today’s Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Bülent Keneş’e hakaretler yağdıran Star gazetesi eski yazarı Cem Küçük ve Akit gazetesi yazarı Ersoy Dede haklarında açılan davada tazminat ödemeye mahkum oldu.

Cem Küçük'ten büyük itiraflar

İki isim 28 Temmuz 2015 ve 29 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan programda Keneş’e yönelik “Şer odaklarıyla işbirliği yapan, kendi vatanına düşman olan, kendi vatanına ihanet içerisinde olan, ülkeyi ihanet çemberiyle saran, aşağılık, çok sert bir terör örgütü mensubu, tutuklanması gereken bir terör örgütü üyesi” şeklinde hakaret ifadeleri kullanmıştı.

Yayından sonra harekete geçen Keneş’in avukatları, iki isim hakkında mahkemeye başvurup tazminat davası açmıştı. Programdaki hakaret ifadelerinin sabit olduğuna karar veren İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dede, Küçük ve Star Medya’yı iki yayın için 4’er bin TL manevi tazminata mahkum etti. Davayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Keneş’in avukatı Abdülkadir Argıllı, basın özgürlüğü ile ilgisi bulunmayan açık ve aleni hakaretlerin yargı tarafından cezalandırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yeni Hayat
<< Önceki Haber Yandaşların ‘hakaretleri’ cezasız kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER