Yandaş medyada kavga erken başladı: Havuz yazarı ‘Reis’çilere ‘Zübük’ dedi

Havuz medyasının amiral gemisi Sabah gazetesinin yazarlarından Dilek Güngör, seçim sonrası izlenimleriyle ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı.

SHABER3.COM


Yerel seçimler, iktidarın ağır bir yara almasına yol açtı. Genelde oyunu korusa da Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin kaybedilmesi parti içi tartışmaları da başlattı.

AKP’ye yakın bazı kalemler şimdiden öz eleştiri ve “Kaybettik” yorumları yapmaya başladı. 

İktidarın sesi Sabah’ta ilginç bir yazı kaleme alındı. Gazetenin yazarlarından Dilek Güngör, seçim sonrası süreçle ilgili olarak "Bugüne kadar alnına dahi 'Reis' yazısını asmaya çalışan gazeteciler, siyasetçiler birer 'zübükzade'ye dönüşmüş” ifadesini kullandı.

“Nabza göre şerbet veren münevverler haline gelmişler” diyen Güngör, “Gidişata göre vaziyet almaya hazırlar. Karşı mahalleyle aşk meşke şimdiden başlamışlar" ifadesini kullanıyor.

Yazına "Fırıldak Kubi’ler…" başlığını atan Sabah yazarı,  "10 gündür izliyorum. Kimi maskesini düşürdü, kimi rüzgara göre yön değiştirdi, kimi sağa mı sola mı savrulacağına karar veremedi, kimi fırıldaktan beter döndü, kimi yetiştiği mahalleyle var olduğunu unutmuşçasına kafasını kuma gömdü, kimi karşı tarafın yanaşması oluverdi" diyor.

Seçim sonuçlarının “siyasetçisinden iş adamına hatta gazetecisine kadar herkesi kabak gibi ortaya çıkardığı” görüşünü dile getiren Güngör, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bütün gün şahit olduklarımı düşünüp kafamı yastığa koyuyorum. Siyaset tarihindeki fırıldakları gözümün önüne getiriyorum. 10 yıl parti parti dolaşan, her rozeti yakasına takan, yaptığı satışlarla siyaset tarihine adını yazdıran Fırıldak Kubi'yi (Kubilay Uygun) hatırlıyorum. O kadar döndü, dolaştı, söndüydü değil mi? (Hatta birkaç yıl önce bir otel odasında hayatına son verdiği haberleri çıkmıştı.) Hülasa, AK Parti'yi sandıktan birinci çıkaran vatandaşların yanında bu fırıldakların esamesi okunmaz belki ama… Onlara bir çift lafım var: Ani dönüşler baş döndürür ve mide bulandırır. Bir süre sonra ne döndüğün ne de gittiğin yerde barınırsın… Benden söylemesi."
<< Önceki Haber Yandaş medyada kavga erken başladı: Havuz yazarı ‘Reis’çilere... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER