Yandex, Türk pazarında genişlemesini yavaşlatacak


Rusların İnternet tabanlı ürün ve servis geliştiricisi, ünlü arama motoru Yandex, Türkiye'de genişlemek için daha az harcama yapacak. Yandex'in kurucu CEO'su Arkadi Volozh, Türk pazarında genişlemek için daha az harcayacaklarını söyledi. Volozh, "Dağıtım için paramızı boşuna harcamak istemiyoruz, özellikle de şu anki siyasi durumda." dedi.

Rusya'da yatırımcılara seslenen Yandex CEO'su, "Eğer bir yabancıysanız pazara ürün sunmak çok pahalıdır. Ancak kaynaklarınızın dağıtımı için serbest bir yerel partner bulursanız, büyük bir pazar payı kazanmanız mümkün." diye konuştu.

Rus girişimci, "Eğer şirketin yeni pazarlara genişleyip genişlemeyeceğini sorarsanız, o zaman cevabım 'evet' olur. Eğer yerel bir dağıtıcı ortağımız varsa, biz teknolojik olarak herhangi bir pazara girmeye hazırız. Bu Türk deneyiminin bir sonucu." ifadelerini kullandı.

Volozh, ilk çeyrekte yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik yatırımlarını ikinci çeyrekte artıracaklarını belirtmiş, "Eğer bu iyi giderse, elbette yatırımlarımızı sürdüreceğiz." demişti.

Yandex, Microsoft ile yaptığı anlaşma kapsamında Windows 10 işletim sisteminin İnternet tarayıcısına entegre olmuş, İnternet Explorer ve Edge'nin Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Türkiye gibi pazarlarda varsayılan tarayıcısı haline gelmişti.

Geçtiğimiz sonbahar döneminde Yandex'in Türkiye'deki "arama motoru" olarak pazar payı yüzde 8.5 civarındaydı. Yılın ikinci yarısı için tahminler ise yüzde 7 dolayındaydı.

Volozh, Yandex'in pazar payındaki artışın Firefox ile anlaşma yapmalarına yardımcı olduğunu belirterek, Firefox Türkçe için varsayılan arama motoru olduklarını kaydetti. Yandex ayrıca Türkiye'de Fenerbahçe ile forma reklamı anlaşması yapmıştı. Şirketin 2015 yılı başındaki pazar payı yüzde 4-5 civarındaydı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yandex, Türk pazarında genişlemesini yavaşlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER