Yanlış fırçalama diş eti çekilmelerine sebep olabilir!


Yanlış fırçalamanın diş eti çekilmesine yol açabileceğini belirten uzmanlar, bu hastalığın tedavi edilmediği takdirde zamanla sağlam dişlerin de yerinden oynamasına ve kaybedilmesine neden olabileceğini vurguladı.

Denta Vita Diş Hekimlerinden Dt. Berk Göl, diş eti çekilmesine yol açan faktörler ve tedavi konusunda bilgiler verdi. Göl, "Diş eti çekilmesi, diş etinin kök yüzeyini açıkta bırakarak kök ucuna doğru yer değiştirmesidir. Diş eti çekilmesi görülen hastalarda dişlerde hassasiyet, kök çürükleri ve estetik sorunlar görülebilir. Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, diş fırçalama sayısının günde 3 kereden fazla olması, sert diş fırçalama, dişlerdeki yer değişikliği, yüksek ve anormal frenulumlar, diş eti hastalıkları ve daha önce yapılmış hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açar." şeklinde konuştu.

"Diş eti altında oluşabilecek bakteriler, diş eti hastalıklarından en önemli süreç olan diş eti çekilmelerine de neden olabilir." diyen Göl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreç zamanla sağlam dişlerin yerinden oynamasına ve sağlıklı dişlerin kaybedilmesine ortam hazırlar ve diş kayıplarının çok genç yaşlarda yaşanmasına sebep olur."

Diş eti hastalığının belirtileri konusunda ise bilgiler veren Göl, "Dişlerde kaşıntı ve rahatsızlık hissi, Diş eti cebinden iltihap gelmesi, Diş etlerinde çekilmeler, dişlerde sallanmalar, Diş ve diş eti kenarında siyah alanlar, Ağız kokusu ve ağızda kötü tat, Diş etlerinde yanma, kızarıklık, şişlik, Stres ve diş gıcırdatma. Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi diş eti kanamasıdır. Sağlıklı diş eti kanamaz." ifadelerini kullandı.

Berk Göl, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında ise şöyle konuştu: "Diş eti çekilmesi durumlarında diş dokusu üzerinde meydana gelen hasarın tedavi edilmesi, diş duyarlılığının tedavi edilmesi ve çekilen diş eti dokusunun cerrahi olarak yerine getirilmesi olmak üzere 3 tedavi yöntemi uygulanır."



CİHAN
<< Önceki Haber Yanlış fırçalama diş eti çekilmelerine sebep olabilir! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER