"Yanlış politikalar sonucu terör şiddetlenerek artmıştır"


Yrd. Doç. Dr. Ahmet Korhan Mastı, çözüm sürecinin terörü azdırdığını, ülkeyi adım adım çözülmeye götürdüğünü söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı'nın geleneksel salı sohbetlerinin bu haftaki konuğu Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Korhan Mastı oldu. Mastı, 'Çözüm sürecinin hukuki sonuçları' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı katılımcılara bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Bölükbaşı; "Bu hafta burada kimilerine göre çözüm süreci, bizlere göre ise çözülme, ihanet sürecinin sonuçlarını son günlerde daha net bir şekilde görmekteyiz. Hemen hemen her gün birkaç vatan evladının şehadet şerbetini içtiğini, bayraklaşıp hayatının baharında kara toprağa düştüğünü üzülerek, ciğerimiz yanarak görmekteyiz. Vatan toprağımızın bir parçasında adeta savaş yaşanmaktadır." dedi.

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Korhan Mastı ise konuşmasında çözüm sürecini, "Cumhuriyetimizin ve aziz milletimizin varlığı, bütünlüğü ve geleceği bugün büyük tehdit altındadır. Bu tehditlerden biri de terörü azdıran adına çözüm süreci denilen ülkemizi adım adım çözülmeye götüren süreçtir." sözleriyle eleştirdi. Mastı, sözlerine şöyle devam etti: "Çözüm süreci, Türkiye'de uzun yıllardan beri devam eden terör sorununu çözmeye yönelik Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti tarafından başlatılan ve bu günlerde buzdolabına kaldırıldığı ifade edilen sürecin adıdır. Terör sorununda 1999 – 2002 yılları arasında sona gelinmiş olsa da daha sonrasında uygulanan yanlış politikalar neticesinde terör şiddetlenerek artmıştır. Değerli misafirler; hiçbir insani talep, temel hak ve özgürlüklerin ihlali, teröre, terörizme meşruiyet sağlayamayacağı gibi, hiçbir devlet düzeni ve otoritesi tesisinin inşası amacıyla insan haklarının ihlali de meşru sayılamaz. Anayasa'ya aykırı olarak belli bir zümreye adeta suç işleme özgürlüğü getiren bir yasa nasıl olur da toplumsal bütünleşmeyi güçlendirir? Dünyanın hangi ülkesinde konusu suç olan bir durum yasayla meşrulaştırılmaya çalışılır? Kanunun verdiği görevleri yaparken görevini kötüye kullanan, görevini ihmal eden ve benzeri eylemler suç oluşturur ki bu suçları işleyenlere de dokunulmazlık ve sorumsuzluk tanımak hukukun genel ilkeleriyle bağdaşmaz, Anayasa'ya da aykırıdır. Anayasa'nın 137'nci maddesi bu günlerde rafa kaldırılmış ve ona göre hukuk geçerli olmuştur. Unutulmamalıdır ki hukuk bir gün gelecek yönetenlere de lazım olacaktır. Yakın ve uzak siyasi tarihimiz bunun örnekleri ile doludur."

Konusu suç teşkil eden emrin hiçbir suretle yerine getirilemeyeceğini kaydeden Mastı, "Yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz. Ancak kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz." ifadelerini kullandı.

TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Korhan Mastı'ya günün anısına tuzdan yapılmış Türkiye haritası üzerine yazılmış isimlik hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber "Yanlış politikalar sonucu terör şiddetlenerek artmıştır" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER