Yanlış gelen füzeyi ABD'ye geri gönderdiler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 14 2016
Küba, yanlışlıkla kendisine gönderilen Hellfire füzesini ABD’ye geri gönderdi.

ABD’nin NATO tatbikatı için İspanya’ya gönderdiği AGM-114 Hellfire füzesi, tatbikat sonrası Fransa üzerinden ABD’ye gönderilmesi gerekirken yanlışlıkla Küba’ya gönderilmişti. Amerikalı yetkililer, yaklaşık 45 kg ağırlığındaki füzenin bugün itibariyle geri alındığını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Küba hükümeti ile yapılan işbirliği sayesinde füzenin ABD’ye geri gönderildiğini belirtti. ABD’li yetkililer, aylardır füzenin geri alınması için diplomatik çalışmalar yürütüyordu.
Yetkililer, füzenin sahip olduğu yüksek teknolojinin Küba üzerinden Çin, Rusya ve Kuzey Kore gibi devletlerin eline geçmesinden endişe duyduklarını dile getirmişti. Yaşanan olayın bir yanlışlık mı yoksa başka bir amaçla mı gönderildiğine ilişkin açıklama yapılmadı.
AGM-114 Hellfire füzesinin, saldırı helikopterlerinde tanksavar füzesi olarak kullanıldığı belirtildi. Radar güdümlü olan füzenin insansız hava aracında da kullanılabildiği ifade edildi.
Küba ve ABD arasında 2015'te diplomatik ilişki yeniden başlamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







