Yapay damarla hayata tutundu


Kalpten çıkan aort damarında genişleme, yırtılma ve göğüs boşluğunda kanama tanısıyla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirilen hasta, hibrit ameliyatı ve yapay damar takılarak hayata döndürüldü.

Özel bir firmada bölge sorumlusu olarak çalışan Aslı Oymak (31), 5 gün önce koma halinde Balcalı Hastanesi'ne geldi. Yapılan tetkiklerde Oymak'ın, kalpten çıkan aort damarında genişleme, yırtılma ve göğüs boşluğunda kanama tespit edildi. Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından acil ameliyata alınan Oymak, hibrit yöntemi ve ardından takılan yapay damar ile hayata yeniden tutundu.

Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kemal Salih, Yrd. Doç. Dr. Uğur Göçen, Yrd. Doç. Dr. Atakan Atalay ile Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü'nün birlikte gerçekleştirdiği operasyon son derece başarılı geçti. Hibrit ameliyatı ve yapay damar hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Uğur Göçen, önce açık ameliyat ile hastanın karın bölgesindeki karaciğer, dalak, mide ve bağırsaklara kan sağlayan damarlara yapay damar ekleyerek bağlantı yapıldığını belirtti.

Göçen, daha sonra hastanın anjiyo ünitesine çıkarılarak kasık bölgesindeki damardan endovasküler işlem ile göğüs ve karın bölgesinde bulunan damardaki genişleme ve yırtığın yapay damar (stent) konarak tedavi edildiğini vurguladı. Göçen, yapılan yöntemin tüm bölgede ilk olma özelliğine sahip olduğunu dile getirirken, koma halinde gelen hastanın hayata yeniden dönmesinden son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Hasta Aslı Oymak ise yaklaşık bir haftalık süreçte yaşamla ölüm arasında ince bir çizgide gidip geldiğini, şimdi ise yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Yapılan uygulama sayesinde hayatta kaldığını belirten Oymak, operasyonda emeği geçen tüm doktorlara teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yapay damarla hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER