Yapı sektörü Turkeybuild İzmir'de buluştu

Yapı sektörü Turkeybuild İzmir'de buluştu

21. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, Gaziemir ilçesindeki yeni fuar alanı Fuar İzmir'de açıldı. Ege ve Akdeniz bölgelerinin en büyüğü olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı'nda sektördeki son teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergileniyor. Fuar, 8 Kasım 2015 Pazar gününe kadar devam edecek.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en köklü ihtisas fuarlarından biri olarak gösterilen Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, Ege ve Akdeniz bölgelerinin yapı sektörü temsilcilerini biraraya getirdi. Yapı malzemeleri sanayisinde faaliyet gösteren şirketlerin, ürün ve hizmetlerindeki en yeni teknoloji ve gelişmeleri yatırımcılar, müteahhitler ve sektör profesyonellerinin beğenisine sunduğu fuar, bölgenin bu alandaki en büyük ve en verimli ticari platformu olarak dikkat çekiyor. Fuarın, yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren 350'yi aşkın katılımcı firmanın binlerce ürün çeşidini, yaklaşık 30 bin ziyaretçiyle buluşturması bekleniyor.

'SEKTÖRDEKİ ARZ İLE TALEBİ BULUŞTURUYORUZ'

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir'in gayrimenkul yatırımları, prestijli projeleri ve gelişmiş yapı malzemeleri sanayisiyle Türkiye ekonomisinin itici gücü olmayı sürdüren inşaat sektöründe önemli bir yeri olduğunu söyledi. Başer, "YEM Fuarcılık olarak düzenlediğimiz fuarların arasında Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'dan sonra ikinci büyük fuar olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, sektörün bölgedeki yatırımları ve potansiyel iş hacmi açısından büyük önem taşıyor. 21 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz ve her geçen yıl büyüyen, gelişen fuar, bu yıl da bölge yapı profesyonellerini biraraya getirerek, yeni işbirlikleri ve satınalma fırsatları yaratacak." dedi.

'YAPI SEKTÖRÜNE SİNERJİ KATIYOR'

Genel Müdür Başer, turizm sezonunun bitmesiyle yapım çalışmalarının başladığı ve şehir yenilemenin hız kazandığı bir dönemde, yapı malzemeleri sektörünün en yeni ürün ve hizmetlerin sergilendiği Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir'in, yapı sektörüne sinerji kattığını dile getirdi. Burcu Başer'in verdiği bilgiye göre 109,9 milyar dolarlık milli gelir üreten 10,64 milyon nüfuslu bölge, 2014 yılında 7,7 milyar dolarlık inşaat harcamalarıyla Türkiye genelinde yüzde 10,4 pay alıyor. YEM Fuarcılık'ın Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir ile destek verdiği bölgenin yapı malzemesi pazar büyüklüğü, 2014 yılı itibarıyla 5,4 milyar dolar. Bu da 2014 rakamlarıyla 52,1 milyar dolar olan Türkiye yapı malzemeleri pazarının yüzde 10'unu oluşturuyor. Geçen yıl 118 bin 375 adet konut ruhsatıyla Türkiye genelinde yüzde 11,7, konutdışı bina yatırımlarında ise 4 bin 170 adet ruhsatla yüzde 18,86 paya sahip olan İzmir ve bölgesi, sektörün büyümesinde önemli rol oynuyor. Sektördeki yatırımcılar ve karar vericiler, yapı dünyasındaki yenilik ve teknolojilerin sektöre sağladığı imkanları sergileyen fuarı yakından takip ediyor. Fuar, yapı malzemesi ve hizmeti üreten firmaların yanısıra mesleki platformları, sivil toplum kuruluşlarını, resmi veya yerel yönetim temsilcilerini, akademisyenleri ve öğrencileri de biraraya getiriyor.

FUAR İZMİR'E ÜCRETSİZ SERVİS

Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, bu yıl ilk kez, Mart 2015'te hizmete açılan ve İzmir'in en büyük fuar alanı kapasitesine sahip Fuar İzmir'de düzenleniyor. YEM Fuarcılık tarafından, şehrin üç noktasından kaldırılan ücretsiz servis araçları, ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Basmane Meydanı, Kültürpark, İnşaat Çarşısı önü ve Optimum Outlet (ESBAŞ Metro Durağı) noktalarından fuar alanına karşılıklı sefer yapan ücretsiz servislerin saatleri, "www.yapifuari.com.tr" sitesinden öğrenilebilir. CİHAN
<< Önceki Haber Yapı sektörü Turkeybuild İzmir'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER