Yaptırımı Bitcoin'le deliyorlar

Venezuela'nın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırımlarının ekonomisi üzerindeki etkilerini azaltmak için Türkiye ve İran dahil olmak üzere müttefik ülkelerdeki şirketlere Bitcoin ile ödeme yaptığı iddia edildi.

SHABER3.COM

Venezuela, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından uygulanan müeyyidelere alternatif yöntemler geliştiriyor.

Bitcoin.com'un Venezuela merkezli haber sitesi Runrun.es'ten aktardığı habere göre Venezuela, Türkiye ve İran başta olmak üzere müttefik ülkelerdeki şirketlerden yaptığı alımların ödemesini Bitcoin ile yapıyor.

Venezuela Merkez Bankası'ndan kaynakların aktardığı; Venezuela ordusunun yakın zamanda açılışı yapılan kripto para madenciliği merkezinde aktif olarak kripto para elde ettiği bilgisi yer alıyor.

DEVLET BAŞKANI MADURO TEYİT ETTİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, iddiayı teyit etti.

"İran veya Türkiye gibi müttefik ülkelerdeki şirketlere ödemeler Bitcoin ile yapıldı." diyen Maduro, ülkenin abluka karşıtı kanununun dünya üzerinde 'kamu ya da özel sektörde kullanılan tüm para birimlerini iç ve dış ticarette kullanılmasına izin verdiğini kaydetti.

Venezuela lideri, ayrıca 'bazı önemli projelerin' de halihazırda geliştirme safhasında olduğunu dile getirdi.

Maduro'nun sözünü ettiği kanun ekim ayında Kurucu Meclis tarafından onaylanmıştı. Kanun, ABD tarafından uygulanan müeyyidelerin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini sınırlamak için çok çeşitli araçlar sunuyor.

SADECE VENEZUELA DEĞİL

Runrun.es'e göre sözgelimi kanun, devlet başkanı ve hükümete kripto paraların kullanımı da dahil olmak üzere finansal mekanizmaların oluşturulması talimatı verme yetkisi sağlıyor.

Venezuela, ABD müeyyidelerini atlatmak için kripto para birimlerini kullanan tek ülke değil. İran da özellikle Trump yönetimi tarafından uygulanan müeyyidelere karşı benzer yöntemler kullanıyor.
<< Önceki Haber Yaptırımı Bitcoin'le deliyorlar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER