Yaralı PKK'lıyı öfkeli halktan zor kurtardılar!

Erzincan’da yaralı olarak ele geçirilen ve tedavisi için ambulansla Erzurum'a götürülmek istenen PKK'lı, öfkeli vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Yaralı PKK'lıyı öfkeli halktan zor kurtardılar!

Kemah ilçesi Acemoğlu mevkisinde önceki gün yaşanan ve 1 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan terör olayı sonrası başlatılan operasyon sonrası 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirilmişti. Yaralı yakalanan terörist, akşam saatlerinde Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bir süre burada bekletilen PKK'lı, tedavisi için Erzurum’a götürülmek istendi. Ambulans, Erzincan’a 75 kilometre uzaklıkta bulunan Kargın beldesi yakınlarında öfkeli vatandaşlar tarafından önü kesilince Sivas istikametine döndü. 


Erzincan - Sivas E-80 karayolunun 60’ncı kilometresi Refahiye ilçesi yakınlarında vatandaşlar tarafından yol kapatılarak PKK'lının bulunduğu ambulansın geçişine izin verilmedi. Jandarma ve polis ekipleri, durdurulan ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli vatandaşlar, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Yaklaşık iki saat süren gerginlik devam ederken, Erzincan’dan çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Hareket polisi olay yerine sevk edildi. Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de geldiği olay yerinde ambulansın uzaklaştırıldığı sırada, vatandaşlar, ambulansın içerisinde bulunan teröriste yeniden saldırmak istedi. Güvenlik güçleri, vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti. Öfkeli vatandaşlar ambulansı taşlarken, Erzincan - Sivas E-80 karayolu güvenlik güçleri tarafından araç trafiğine kapatıldı ve geçişlere izin verilmedi.

Yaralı terörist, bir süre sonra hasar gören ambulanstan başka bir araca alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. PKK'lıyı taşıyan aracın peşinden gitmek isteyen vatandaşlara polis ekipleri izin vermedi. Olaylar daha sonra güvenlik güçlerinin araya girmesi ile yatıştı. Karayolu bir süre ulaşıma kapalı kalırken, yaralı teröristin Sivas istikametine götürüldüğü öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yaralı PKK'lıyı öfkeli halktan zor kurtardılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER