Yargı Camiasından küfürbaz hâkime sert tepki

Sosyal medyada gazeteci ve muhalefet temsilcilerine ağza alınmayacak küfürler yağdıran hâkim Muhammet Feyzi Aygün'e meslektaşları da tepki gösterdi.

Yargı Camiasından küfürbaz hâkime sert tepki

HSYK 2. Daire Üyesi Mahmut Şen, “Her hâkim toplumun yargıya güvenini korumakla sorumludur.” derken, Savcı A.M.O. “Şaka gibi, inanasım gelmiyor.”, Savcı C.D. ise “Yok artık.” ifadesini kullandı. 

Yargı camiası, 2 yıl önce avukatlıktan hâkimliğe geçen ve HSYK tarafından kısa sürede tetkik hâkimliğine kadar terfi ettirilen Muhammet Feyzi Aygün'ü tartışıyor. Sosyal medyada ‘Aktroll' hesaplar gibi, hükümeti eleştiren gazeteci, yazar ve siyasi liderlere ‘i.oğlu i.' ‘yav.ak' ‘...tir git' gibi küfürler savuran Aygün'e meslektaşlarından sert tepki geldi. HSYK 2. Daire Üyesi Mahmut Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne atıf yaparak, yargıya güveni sürdürmenin her hâkimin görevi olduğunu kaydetti. AKP'ye yakın Yargıda Birlik Platformu mensubu olan Aygün, sadece hâkim ve savcıların üye olabildiği adalet.org isimli sitenin de gündeminde. Aygün'ün tavrını heyecanlı genç partililere benzeten Savcı M.T., “Eğer gerçekse meslek grubumuzun halk nezdindeki itibarını daha da aşağıya çekecek bir olaydır.” dedi. Hukukçu milletvekillerinden Sezgin Tanrıkulu da “Bu tablo, AKP ve Saray'ın yargı kurumunu tamamen tükettiğinin göstergesidir. Kimse bu hakimlerden adalet beklemesin.” diye konuştu.

Twitter'da kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere ağza alınmayacak küfürler savuran, hakim Muhammet Feyzi Aygün'e meslektaşlarından tepki yağdı. Aygün, gazeteci yazar Abdülhamit Bilici'nin Ahmet Hakan Coşkun'a saldırıyı eleştiren tweet'ine yazdığı hakaret içerikli cevap ile yakayı ele vermişti. Hakim ve savcıların üye olduğu adalet.org sitesinde Aygün'e tepkisini dile getiren Savcı İ.P., kullanılan ifadelerin eleştiri değil, hakaret içerikli sözler olduğuna dikkat çekti. Savcı A.M.O da “Şaka gibi, inanasım gelmiyor.” derken, hakim D.B. “Sayın A.M.O beyin cevabını okuyunca bugün ilk kez güldüm. Halbuki benim inanasım geliyor.” diyerek daha önce yargı mensuplarının tarafsızlığı zedeleyici açıklamalarına hatırlatmada bulundu. Aygün'ün paylaşımlarını ‘bir partinin gençlik kolları üyesi'ne benzeten savcı M.T.'nin değerlendirmesi de şöyle oldu: “Son zamanlarda bazı meslektaşlarımızın sosyal medyadaki paylaşımlarını görünce ‘İnsan gerçekten hayret ediyor.' Parti fark etmeksizin sanki sempati duyduğu partinin gençlik kollarındaki heyecanlı üyeleri gibi pervasızca paylaşımlarda bulunuyorlar.”

HSYK 2. Dairesi Üyesi Mahmut Şen de tepkisini Twitter'daki hesabı üzerinden dile getirdi. Aygün'ü isim vermeden eleştiren Şen, şunları kaydetti: “Hakim, tarafsız olduğu kadar kamuoyu tarafından da tarafsız algılanmalıdır. Sosyal medya beyanları, bu ilkeye uygun olmalıdır. Hakim de herkes gibi ifade hürriyetine sahiptir. Ancak bu hak, tarafsızlığının ve yargı erkinin saygınlığının korunması için sınırlanabilir. Bangalor Yargı Etik İlkeleri'ne göre hakim, özel hayatında bazı kısıtlamaları gönüllü olarak kabul etmelidir.”

<< Önceki Haber Yargı Camiasından küfürbaz hâkime sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER