Yargıçlar Sendikası Başkanı: Yolsuzlukları kapatmayı iş edinmiş bir yargımız var


Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, yolsuzlukları kapatmayı iş edenmiş bir yargı olduğunu söyledi. Danıştay ve Yargıtay'ı da eleştiren Karadağ, "Bugün siyasi iktidar temsilcilerinin, bırakın söylediklerini, aklından geçenleri emir telakki eden bir HSYK'mız var." dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, Yargıçlar ve Savcılar Birliği 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede kısa bir konuşma yapan Karadağ şunları kaydetti:

"Siyasi iktidarın her yönü yargıyı, bütün yaşamı kuşattığı bir dönemden geçiyoruz. Özgürlüğe, barışa, demokrasiye, bağımsız yargıya, hasılı yaşamın kendisine düşman bir siyasi iktidarımız var.

YOLSUZLUKLARI KAPATMAYI İŞ EDİNMİŞ BİR YARGIMIZ VAR

Bugün siyasi iktidar temsilcilerinin, bırakın söylediklerini, aklından geçenleri emir telakki eden bir HSYK'mız var. Başkanı siyasi iktidar temsilcisi tarafından bizzat belirlenen bir Yargıtay'ımız var. 'Oylarınızı göstererek kullanın' diyen, fotoğraflarını çekmek isteyen, bu şekilde seçim yapan Yargıtay'ımız var. Başkanı siyasi parti temsilcileri önünde ellerini bağlayan, önünü ilikleyen bir Danıştay'ımız var. Kendisini inkar eden bir Danıştay'ımız var.

Artık Türkiye'de faili meçhul cinayetler yok, faili meçhul katliamlar var. Yolsuzlukları kapatmayı iş edinmiş bir yargımız var. Biz bu kötü gidişe dur demek için buradayız. Gerçek anlamada bağımsız yargıyı biz tesis edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Yargıçlar Sendikası Başkanı: Yolsuzlukları kapatmayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER