Yargıda skandal duyuru

Cumhurbaşkanı yasayı onaylamadan Yargıtay üyelerine 18-19 Temmuz’da “Göreve başlayın” mesajı gönderildi. Bu durum Yargıtay’da “skandal” olarak nitelendirildi.

Yargıda skandal duyuru

Danıştay ve bazı yasalarda değişiklik öngören kanun henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yasaya dayanılarak, bazı Yargıtay üyelerinden, “18-19 Temmuz tarihlerinde göreve başlamaları istendi.

Cumhurbaşkanlığı'nın henüz onaylamadığı HSYK'nın adayları belirlemediği bir ortamda Yargıtay üyelerine “göreve başlama” mesajı gönderilmesini Yargıtay üyeleri de “Ciddiyetsiz bir durum, skandal bir mesaj” diye yorumladı.

MESAJ 17:58'DE GELDİ

Skandal mesaj, dün akşam saat 17:58'de çekildi. Mesainin bitiminden sonra bazı Yargıtay üyelerinin cep telefonlarına şu mesaj çekildi:

“Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan düzenleme sonucu Yargıtay üyeliğine seçilen sayın üyelerimizin göreve başlama yazılarını 18-19 Temmuz tarihlerinde Genel Sekreterliğimiz'e gelerek tebliğ etmeleri gerekmektedir.”

Yasanın henüz Cumhurbaşkanı tarafından incelenip imzalanmadığı, HSYK Genel Kurulu'nun toplanıp adayları belirlemediği  bir ortamda Yargıtay üyelerinin seçildiğine ilişkin mesaj büyük şaşkınlık yarattı. SÖZCÜ'nün görüştüğü bir Yargıtay Üyesi, şunları söyledi:

“Sanki üyelerin seçimi yapılmış gibi mesaj gönderiliyor. Bu HSYK'nın iradesine de saygısızlıktır. Bildiğimiz kadarıyla HSYK'da adaylar konusunda konsensüs sağlanamamıştır. Listeler Yargıtay'a gönderilmiş gibi duyuruların yapılması yüce yargıya yakışmayan bir tutumdur. Hepimiz hayretle karşıladık.”
<< Önceki Haber Yargıda skandal duyuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER