Yargıtay Başkanı'ndan o kareye açıklama

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, gezi ve toplantılara temsil ettiği makama yönelik davetlere protokol gereği katıldığını belirterek, “Bu gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır”dedi.

Yargıtay Başkanı'ndan o kareye açıklama

"PROTOKOL GEREĞİ"

Cirit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ve Kırşehir programına katılmasına yönelik kamuoyunda gelen eleştirilere basın açıklamasıyla cevap verdi. Cirit, Rize ve Kırşehir gezileriyle ilgili yorum ve haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, yapılan haber ve yorumların gazetecilik ahlakıyla bağdaşmadığını, kendi şahsından çok devletin üç organından birisi olan yargı kurumunu yıprattığını kaydetti. Bahse konu olana gezilere bulunduğu makam dolayışla protokol gereği şahsına yapılan davete icabet etmekten ibaret olduğunu ifade eden Cirit, haber ve yorumların insani ve vicdani olmadığını kaydetti. 

Cirit, “Resmi gezi ve programlarda milletimizi ve devletimiz temsil edenlerle birlikte birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır”dedi. Cirit, bahse konu gezi ve programlarda Yargıtay’a zarar verecek hareketinin olmadığını kaydetti. Cirit, Danıştay Başkanı’nın çok arzu ettiği kız yurdu müjdesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesiyle oluşan sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çektiğini kaydetti. Cirit, kurumlarını  yıpratmayı ve kamuoyunda algı oluşturmayı amaçlayan haber ve yorumların devam etmesi halinde yargının saygınlığını koruma adına yasal yollara başvuracağına işaret ederek, “Asılsız haberlerin takdirini kadirşinas halkımızın takdirine bırakıyorum”dedi.
<< Önceki Haber Yargıtay Başkanı'ndan o kareye açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER