Yargıtay'dan binlerce ‘beraat’ın önünü açacak karar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 12 2019
Paylaş
X Post
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi önemli bir karara imza attı.
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nin 9 Temmuz 2019 tarihli kararına göre, ‘örgüte sadece sempati duymak, amaçlarını benimsemek, yayınlarını okumak ya da örgüt liderine saygı duymak’ örgüt üyeliği suçu için yeterli değil.
Bu suçun oluşması için ‘örgütün darbe yapmak olan nihai amacını kişinin bildiğinin somut delillerle ispatlanması’ gerekiyor… Ayrıca ‘terör örgütü üyeliği’ suçunun oluşması için kişinin söz konusu örgüte, ‘suç işlemek kasdıyla’ girmesi şart.
"ACELE İLE VERİLMİŞ YANLIŞ KARARLAR"
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi söz konusu kararıyla bugüne kadar alınan on binlerce mahkumiyet kararının aslında acele ile verilmiş yanlış kararlar olduğunu ikrar ediyor.
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi’nin sözde ‘f.... ’ yargılamalarıyla ilgili çok önemli bir karara imza attığı ortaya çıktı.
Kararı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç hâkimlerden Kemal Karanfil, sosyal medya hesabından paylaştı.
9 Temmuz 2019 tarihli kararda, ‘örgüte sadece sempati duymanın, amaçlarını benimsemenin, yayınlarını okumak ya da örgüt liderine saygı duymanın’ örgüt üyeliği suçu için yeterli olmadığı açık ve net bir şekilde belirtiliyor.

AMACINI BİLDİĞİ SOMUT OLARAK İSPATLANMALI
İhraç hakim Kemal Karanfil, “Bu karar, aşağıdaki nedenlerle çok önemli ve ilerde verilecek binlerce beraat kararının öncüsü bir karardır.” dedikten sonra maddeler halinde sıralıyor:
İçtihatta
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin2.Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 47 tutuklama3.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı4.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak5.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı
6.Bütçede 66 kat artan gizemli artış kime gitti!7.Emeklinin tepkisinden korkan AKP il binalarından kapalı zarf dağıttı8.'Evlatlarımızı istiyoruz': Müebbet verilen Askeri öğrencierin annelerinden bayramda yürek burkan çağrı9.Mücteba Hamaney: Türkiye'ye yapılan saldırılar 'sahte bayrak operasyonu'10.Bayram sabahı yakıt almaya gidenlere şok: 72 Lirayı geçti!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah ets...

Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 4...

Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’...

Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adıml...

Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı...






