Yargıtay'dan flaş Balyoz Davası Kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında yargılanıp beraat eden Çetin Doğan ve Engin Alan'ın da aralarında olduğu 6 ismin berat kararının bozulmasını talep etti.

samanyoluhaber.com

Yargıtay Cumhuriyet Başsavılığı, emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan dahil 6 sanık için beraat kararlarının bozulmasını talep etti. Başsavcılık gerekçe olarak davaya konu olan ve 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nda gerçekleşen seminerde yapılan konuşmaları gösterdi.
Seminerdeki ses kayıtlarına dayanarak beraat kararının bozulması istendi.
Dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire yerel mahkemenin beraat kararını bozarsa dosya bu sanıklar için yerel mahkemede tekrar görülecek.
Balyoz davası, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından yeniden görülmüş ve 236 sanık beraat etmişti.
Ne olmuştu? Balyoz davası süreci, Taraf gazetesinin 20 Ocak 2010’da yayımlanmaya başlayan haber dizisiyle başladı. Gazete, “Fatih Camii bombalanacaktı” başlığıyla yayımlanarak, “Balyoz darbe planı” dosyasının içeriğini duyurdu. Aynı gün Taraf’ın birinci sayfasında “Kendi jetimizi düşürecektik” başlığıyla verilen ikinci haber de, yine planın içeriğine ilişkin ayrıntılar içeriyordu. 30 Ocak 2010'da, Mehmet Baransu, kendisine ulaştırılan dokümanları bir bavul içinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne teslim etti. Gözaltı ve tutuklama dalgası bu dokümanların ilk incelemelerinin ardından başladı. 5 yıl süren dava süreci, 31 Mart 2015'te sona erdi. Yeniden görülen Balyoz davasında mahkeme, eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, emekli korgeneral ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ve Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 236 sanık hakkında beraat kararı verdi.
<< Önceki Haber Yargıtay'dan flaş Balyoz Davası Kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER