Yargıtay'dan hukuksuz karar: Bankaya para yatırmak örgüt üyeliği delili sayıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 11 2018
Yargıtay, 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası Bank Asya’ya para yatırmanın tek başına sözde F… üyeliği suçu olduğuna karar verdi.
Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi kararında Ocak 2014’ten sonra para yatırdığı iddiasıyl hakkında dava açılan ve mahkumiyet alan kişinin kararını onadı. Karar, İzmir’den gelen ve öğretmenken Cemaat ile bağlantısı iddiasıyla meslekten ihraç edilen öğretmen U.K’in dosyasının temyiz incelemesi sırasında alındı.
İddiaya göre, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çıkarılan U.K, 17/25 Aralık sürecinden sonra eşinin Bank Asya’daki hesabına 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde iki kez para yatırdı. U.K. İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasında “O dönemde Bank Asya’ya para yatırmak suç değildi” diyerek beraatini istedi. Mahkeme örgüt üyeliğinden cezalandırılmasına hükmetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi sanığın doğrudan üyeliği tespit edilemese de sözde ‘terör örgütüne’, Fethullah Gülen’in çağrısı sonrasında para yatırmasından dolayı “örgüte yardım” suçundan Cemaat üyesi gibi cezalandırılması gerektiğine karar verdi.
Kararda, “Her ne surette olursa olsun örgütün hareketlerini kolaylaştıran ve yaşantısını sürdürmeye yönelik eylemler yardım kapsamında görülebilir. Yardım teşkil eden hareketin başlı başına suç teşkil etmesi gerekmez. Yardım teşkil eden faaliyetlerde devamlılık, çeşitlilik veya yoğunluk var ise sanığın hukuki durumunun örgüt üyeliği kapsamında değerlendirilmesi gerekebilir” iddialarına yer verildi.
tr724
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.İşte yeni MTV rakamları!8.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







