Yargıtay'dan Zaman Gazetesi kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 24 2020
Yargıtay, Zaman gazetesi yazarları Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal ve İbrahim Karayeğen'e verilen hapis cezalarını onadı. Mehmet Özdemir haricinde verilen beraat kararları ise yerinde bulundu.
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin Olağanüstü Hâl döneminde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapattığı Zaman gazetesinin 11 yazar ve çalışanı hakkında verilen kararların temyiz incelemesini tamamladı.
Yargıtay, Zaman yazarları Ahmet Turan Alkan'a (8 yıl 9 ay), gece editöre İbrahim Karayeğen'e (9 yıl) ve Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal'a (10 yıl 6 ay) verilen hapis cezalarını onadı.
Gazeteci Mustafa Ünal, 27 Temmuz 2016'dan beri İstanbul Silivri Cezaevi'nde tutuklu. Ünal ile Aynı tarihte tutuklanan Alkan ve Karayeğen, 6 Temmuz 2018'de tahliye edilmişti.
Yargıtay, Zaman'ın sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Özdemir haricinde verilen beraat kararlarını yerinde buldu.
AİHM VE ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI
Daire, Mümtaz'er Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında olduğu yazarlar hakkında verilen kararları bozdu. Bir süre önce tahliye edilen Türköne'nin suç vasfı değiştiği için tahliyesine karar verildiğini vurguladı.
Mehmet Özdemir'in dosyası yeniden görülecek. Daire, Şahin Alpay'la ilgili Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını değerlendirirken, "yerindelik denetimi" tartışmaları bulunsa da kararlara uyulmasının zorunlu olduğuna da vurgu yaptı.
Kararda, sanıklar Orhan Kemal Cengiz, Lalezer Sarıibrahimoğlu, İhsan Dağı, Nuriye Ural'ın örgüt üyeliği suçundan beraatlerinin yerinde görüldüğü de vurgulandı ve bu kararlar da onandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


