Yargıya "Mavi Marmara" ayarı

İsrail ve AKP hükümeti arasında yapılan anlaşmanın hemen ardından Mavi Marmara davasına bakan mahkemeye kritik bir müdahale yapıldığı ortaya çıktı.

Yargıya

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Mavi Marmara davasına bakan İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sadık Özkan'ı görevden alarak yerine İstanbul 9. Sulh CezaHakimi Maksut Karakulak'ı getirdi. Değişikliğin İsrail ile yapılan anlaşmanın hemen ardından olması dikkat çekti. Sadık Özkan ise yeni kurulan bölge istinafmahkemesine daire başkanı olarak atandı.

‘Yakalama' kararına tenzili rütbe

Mavi Marmara davasına bakan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yönelik daha önce de tartışmalı müdahaleler yapılmıştı. İsrailli komutanlar hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme heyetinin başkanı Ümit Kaptan, Bakırköy Adliyesi'ne düz hakim olarak atanmıştı. Heyette yer alan hakimler de farklı yerlere gönderilmişti. Yakalama kararı çıkaran heyetin başkanı Ümit Kaptan, geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi sonucuhayatını kaybetti. Hükümet ve İsrail arasındaki anlaşmanın ardından ilk duruşma 20 Eylül 2016'da yapılacak. Hükümet ve İsrail arasında yapılan anlaşma sonrası, İsrailli askerlere yönelik açılan davanın kapatılacağı ileri sürülmüştü. Söz konusu değişiklikdavanın kapatılacağı iddialarını güçlendiriyor.

Kaynak: Yeni Hayat

<< Önceki Haber Yargıya "Mavi Marmara" ayarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER