Yarıyıl tatili kar ile başlayacak


Samsun ve bölgesinin Cuma gününden itibaren kutup kaynaklı, daha soğuk kar yağışlı havanın etkisine girmesi, hafta sonu yoğun olmak üzere hafta boyu aralıklı olarak devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde 1 ila 3, iç kesimlerde eksi 2 ila 4 dereceye düşeceği belirtildi. Gece en düşük sıcaklıklar ise kıyı kesimlerde eksi 2 ila 4, iç kesimlerde eksi 9 ila 11 dereceye kadar düşeceğinin kaydedildiği açıklamada şöyle denildi: "Bölgemizin (Orta Karadeniz) iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların Cumartesi günü iç kesimlerde tamamen kar yağışına, kıyılarda ise karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi ve kar kalınlığının günlük hayatı olumsuz etkileyebilecek yer yer yüksek miktarlara ulaşması beklenmektedir. Bu soğuk ve yağışlı hava kütlesi nedeniyle Cuma günü akşamdan sonra hafif, gece saatlerinden itibaren bölgemizde yer yer yoğun kar yağışları beklenmektedir.

Yoğun kar yağışının, Cuma günü akşam saatlerinden sonra Ordu'nun iç kesimleri ile Tokat'ın doğusunda etkili olmaya başlaması, Cuma günü gece saatlerinden itibaren Kastamonu, Sinop ve Samsun'un kuzey kesimlerine yayılması, Cumartesi gün içinde sahilde dahil tamamen kar şekline dönmesi beklenmektedir. Pazar günü de Samsun ve Ordu çevrelerinde sahili de içine alacak şekilde yoğun kar yağışının, Pazartesi akşama kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor."

"Salı günü, iç kesimlerde kar yağışı sona ermesine rağmen, kıyı kesimlerde önümüzdeki hafta da aralıklarla yer yer etkisini sürdürmeye devam edeceği tahmin edilmektedir." denilen açıklamada, soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıkların Salı gününe kadar azalmaya devam ederek mevsim normallerinin oldukça altında seyredeceği vurgulandı.

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması için vatandaşların uyarıldığı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın neden olabileceği başta hava ve kara trafiğinde aksamalar olmak üzere, buzlanma ve don, zirai don, görüş mesafesinin düşmesi, eğimli arazilerde çığ riski, çatı çökmesi, ağaç devrilmesi ile düşük sıcaklıkların neden olabileceği sağlık problemlerine ve soğuk algınlığı risklerine karşı ilgililerin ve vatandaşların, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca dikkatli ve tedbirli olmalarında yarar bulunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Yarıyıl tatili kar ile başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER