Yarkadaş'tan kayyım tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve CHP Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, Kanaltürk ve Bugün TV'ye atanan kayyum tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 172 çalışanın işine son verilmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, "Kanaltürk ve Bugün TV'de 'kayyım' değil 'Kıyım' var... 172 meslektaşımız daha işsiz bırakıldı. Kanaltürk ve Bugün TV çalışanlarının tamamı, dün GBT'den geçirildi. Yapılan suçtur. Hukukun ırzına geçiliyor." dedi.

Yarkadaş'tan kayyım tepkisi

Kanaltürk ve Bugün TV'ye atanan kayyum, hiçbir gerekçe göstermeden kanal bünyesinde çalışan 172 kişinin işine son verdi. Konuya ilişkin bir çok kesimden tepkiler gelemeye devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Kanaltürk ve Bugün TV'deki kıyımlara tepki gösterdi. Kanaltürk ve Bugün TV'de yapılanların hukuki olmadığını anlatan Yarkadaş, "Kanaltürk ve Bugün TV'de "kayyım" değil KIYIM var... 172 meslektaşımız daha işsiz bırakıldı. Kanaltürk ve Bugün TV çalışanlarının tamamı, dün GBT'den geçirildi. Yapılan suçtur. Hukukun ırzına geçiliyor. Binayı polis yönetiyor." açıklamasını yaptı.

Polislerin, yazı işleri toplantısına darbe döneminde bile girmediğinin altını çizen Yarkadaş şöyle devam etti: "Hayaldi gerçek oldu! Kanaltürk ve Bugün'de yaşananlar utanç vesikasıdır. 172 çalışanı kış ortasında tazminatsız bir şekilde kapıya koyanlar, yaptıklarınız unutulmayacak. Çalışanların haklarını gasp etmeyin. Kayyum yanlıştan dönmeli ve çalışanların haklarını derhal vermelidir."
<< Önceki Haber Yarkadaş'tan kayyım tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER