Yasak av malzemeleri imha edildi


Sivas'ta av bayilerinde yapılan denetimlerde 642 adet yasak av malzemeleri (tırı vırı) ele geçirildi. Malzemeler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince yakılarak imha edildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, yaptığı açıklamada, "18 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete 'de ilan edilen Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Tebliğin 45. maddesinin 7. fıkrası ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğin 18. maddesinin 7. fıkrası gereğince 'tırı vırı, paraşüt, katil tor' olarak adlandırılan yasak av araçlarının üretimi, satışı, istihsal yerleri ve civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaklanmıştır" dedi.

İhsan Aslan, Tırı vırı, paraşüt ağ vb. isimlerle anılan malzemelerin, misina ağ parçasının olta ucuna takılmasıyla elde edildiğini belirterek, av aracının kolaylıkla bedenden koparak suda uzun süre kalarak birçok balığın, su kuşunun hatta suların azalmasıyla birlikte çeşitli kara hayvanlarının da ölümüne sebep olduğuna işaret etti.

Bu sebeple 10–27 Kasım 2015 tarihleri arasında İl Müdürlüğünce Su Ürünleri Kanununun verdiği yetkiye dayanarak Sivas'a bağlı 16 ilçe merkezinde bulunan 17 adet av bayii ve işyerinde yasak av aracı (tırı vırı) satışı denetiminde 642 adet tırı vırı ağ malzemesi tespit edilerek el konulduğunu ve idari para cezaları uygulandığını açıkladı.

Elde edilen tırı vırı malzemelerinin 18.12.2015 tarihinde Müdürlüğü teknik personelince gerekli tedbir ve önlemler alınarak yakılarak imha edildiği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yasak av malzemeleri imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER