Yasak sona erdi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Kasım 14 2015
Silvan Kaymakamlığı ilçedeki olaylara müdahale çerçevesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağını saat 14.00 itibarıyla kaldırdı.
Yasak sona erdi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulamasının ardından bazı mahallerdeki çatışmalar sona erdi. Olası saldırılara karşı ilçeyi tepeden gören yerlere konuşlanan tanklar şehir merkezine indi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak için güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik sebebiyle Diyarbakır Valiliği, 3 Kasım Salı günü sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sakağa çıkma yasağı 12'nci gününe girerken çatışmalar durdu. İlçenin bazı tepelerine konuşlandırılan tanklar, şehir merkezine inerek, merkezlerine gitti.

Silvan Belediyesi önünde geçen askeri konvoy ve askerler tepki gördü. Belediye önünde bekleyen vatandaşların bazıları askerlere tepki gösterdi, zafer işaretleri yaptı. Bazı vatandaşlar ise askerlerin güvenliğini sağlamak için koridor açtı. Halk, askerleri kollarının arasına alarak bölgeden çıkmasına yardımcı oldu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesinde BTÖ mensuplarınca sokakların bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşların günlük yaşamının, çocuklarımızın eğitim hakkının, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma, vb. eylemlerin devam etmesinden dolayı; bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendekler içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak, 3 kasımdan itibaren Silvan ilçesinde faaliyet planlandığını hatırlattı.

Silvan Kaymakamlığınca 3 kasım saat 5.00'den itibaren Tekel, Konak ve Mescit mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini kaydeden Valilik şöyle devam etti:

"Güvenlik birimlerimizce BTÖ mensuplarının kazdığı hendekler

Bu haberler de ilginizi çekebilir