Yaşar Büyükanıt'tan o bakana sert tepki

Milli Savunma Bakanı'nın “Askerin, şehit vermemek için operasyona çıkmadığı zamanları da biliyoruz” sözlerine Yaşar Büyükatınt'tan tepki geldi.

Yaşar Büyükanıt'tan o bakana sert tepki

Genelkurmay eski Başkanı, Savunma Bakanı'nın “Askerin, şehit vermemek için operasyona çıkmadığı zamanları da biliyoruz” iddiasını sert eleştirdi. Yaşar Büyükanıt, “Askerler görevini eksiksiz yapıyor” dedi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın “2002 yılı öncesi asker şehit vermemek için operasyona gitmiyordu” sözleri tepkilere yol açarken, 25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'tan da sert eleştiri geldi. Büyükanıt, Bakan Işık'ın açıklaması için, “Son derece seviyesiz, yakışıksız ve amacını aşan sözleri asla kabul etmiyoruz” dedi.

UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK

Olayların merkezi sayılan Diyarbakır'da 1996-1998 yıllarında 7'nci Kolordu Komutanı olarak görev yapan 1998-2000 yıllarında Genelkurmay Harekat Başkanlığı, 2000-2003 yıllarında Genelkurmay 2'nci Başkanlığı görevini yürüten Büyükanıt, askerin şehit vermemek için operasyona gitmediğinin gerçekle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirtti.

Defalarca Kuzey Irak'a sınır ötesi harekat gerçekleştirildiğini hatırlatan Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın TBMM'deki açıklamalarıyla ilgili olarak Sözcü'ye şunları söyledi:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, Bakan Işık'ın dediği gibi bir şey olmaz. Bakan'ın yakışıksız, seviyesiz açıklama yapmasını hayretle karşıladım. Operasyona çıkılırken her türlü hazırlık yapılır. Şehit verilecekmiş, verilmeyecekmiş diye bakılmaz. Tabii her zaman için önceliğimiz askerimizin güvenliğidir. Bunun için gereken tüm önlemler alınır ve verilen görev de eksiksiz yerine getirilir.”

SÖZCÜ
<< Önceki Haber Yaşar Büyükanıt'tan o bakana sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER