Yaşar Erdinç: Digiturk aboneliğimi iptal ettiremedim çünkü imzamı taklit etmişler

Yaşar Erdinç: Digiturk aboneliğimi iptal ettiremedim çünkü imzamı taklit etmişler

Bildiğiniz üzere dün Digiturk platformu 7 adet kanalı platformundan çıkardı. Bunların içinde BUGÜN TV de var. Evimde Digiturk platformunu kullanıyorduk. Bir savcılık yazısıyla mahkeme kararı olmadan medyanın susturulmasına yönelik kişisel tepkimi koymak üzere, eve geldikten sonra Digiturk’ü aradım.
İptal işlemi için fax göndermemi söylediler. Sözleşmede böyle bir madde olup olmadığını sordum, telefondaki bayan buna cevap vermiyor ve sadece üyelik iptal işlemi için neler yapılması gerektiğini anlatıyordu. Beni bir numaraya yönlendireceğini söyleyip bir tuşa bastı. Dinlemeye devam ettim. Bir kayıt sesi benden kredi kartı numaramı tuşlamamı istiyordu. Tabi ki vermedim ve bekledim. Tekrar konuştuğum müşteri temsilcisi bayana bağlandım. Hata yaptığını yanlış yere aktardığını söyledi ve yeniden yönlendirme yaptı. Bu seferki yönlendirmede iptal etmek için neler yapmamız gerektiği anlatılıyordu. Bunu da dinledikten sonra Digiturk kutusunu aksamıyla beraber çıkartıp, Göktürk’teki Digiturk bayiine gittim.

Üyelik iptali için nüfus cüdan fotokopisini istediler. Gidip fotokopi çektirdim ve kendilerine verdim. Digiturk kutusunu da önlerine koydum. Ama bunu alamayız dediler. Neden diye sorduğumda, Digiturk’ün iptal işlemini yapması ve kutunun daha sonra teslim edilmesi gerekiyormuş. Sözleşmede böyle bir madde olmadığını söyledim. Alamayız dediler ve sisteme sadece iptal isteğimi girip, bana SMS geleceğini ve daha sonra da beni Digiturk’ten ikna için arayacaklarını belirttiler. Bu sırada kutuyu almadıklarını belgelemek için cep telefonumla videoya konuşmalarını ve alamayacaklarını söylemelerini istedim. Onlar da bunu yaptılar.

Eve geldiğimde Digiturk’ün online platformuna girerek sözleşmemi bilgisayara indirdim. Çok iyi hatırlıyorum, Digiturk eve kurulurken sadece 3 sayfadan oluşan bir sözleşme imzalamıştım. Ama o üç sayfanın zaten iki sayfası doldurulması gereken kutucuklardan oluşuyordu. Bağlantıyı yapan kişiler, Digiturk’ü iptal ettirmek istediğim zaman kolayca iptal ettirebileceğimi ve bir telefonun yeterli olacağını söylediler. Zaten imzaladığım bu üç sayfanın sadece ikinci sayfasında maddeler vardı ve iptale ilişkin bir madde yoktu.

Digiturk kutusunu teslim edemediğim için eve geldiğimde hemen Digiturk online işlemler web sayfasına girdim ve sözleşmemi indirdim. Çünkü sözleşmede iptal ve Digiturk kutusunun iadesi konusunda ne yazdığını merak ettim. O da ne! Sözleşme 18 sayfaya yakın sayfadan oluşuyordu ve ilk üç sayfa haricindeki diğer sayfalarda benim imzam taklit edilmişti. İnanın şoke oldum.
Üstelik öyle anlattıkları gibi “bir telefonla iptal” falan yoktu. Digiturk’ü bağlarken söylenen yalan ağırıma gitti. Bu hafta sonu Ankara’da olacağım için, pazartesi günü avukatım gerekli hukuki girişimlerde bulunacak.

<< Önceki Haber Yaşar Erdinç: Digiturk aboneliğimi iptal ettiremedim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER