Yasin Topçu dershane operasyonunun maksadını açıkladı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren polislerden Eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu hakkında çıkan iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Yasin Topçu dershane operasyonunun maksadını açıkladı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün, yoksul çocukların dershaneye gönderilmesini amaçlayan SBS projesinin ihalesinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı. 2010 yılındaki projeyi uygulayan polisler ile dershane yöneticileri ‘ihalede usulsüzlük’le suçlanıyor. Soruşturmaya konu olan ‘ihalede usulsüzlük’ iddiasının 5 yıl önce de gündeme geldiği, yapılan idari ve adli soruşturmada herhangi bir usulsüzlük tespit edilemediği öğrenildi.    

Olayın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra konu yeniden gündeme geldi. Bir süre önce Sabah gazetesinde bir haber yayınlanarak mesele sözde ‘paralel yapı’ya bağlandı. Dosyayı yeniden açan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencilerin dershaneye gönderilmesi amacıyla yapılan ihaleyi gerekçe göstererek, dönemin emniyet müdürleri ve dershane yetkilileri hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Sabahın erken saatlerinde operasyon başlatan KOM ekipleri, aralarında dönemin Diyarbakır KOM Müdürü Halil Dağ ile emniyet amiri Yasin Topçu’nun da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı işlemi başlattı. Operasyonun 7 ili kapsadığı öğrenildi. Diyarbakır’da gözaltına alınanlar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (KOM) götürüldü. 

Yasin Topçu hakkında iddiaları twitter üzerinden yalandı. Yapılan bu operasyonun maksadının Yakup Saygılı ve kendisini dosyaya dahil edilmek istenmesi olarak vurgulayan Topçu'nun açıklamaları şöyle:

*Diyarbakırda görevli olduğum 2006/2010 yılları arasında yoksul öğrencilere yardım amaçlı bazı çalışmalarımız olmuştu.

*Anlaşılan bu haberler 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına imza atan kadroda yer aldığımız için birilerini ciddi şekilde rahatsız etmiş.

*Bizim Diyarbakırda el yordamıyla gönüllü personelin desteği ile bir süre yürüttüğümüz çalışmaları bir süre sonra Valilik SODES devralmıştı.

*Şimdi hiç ilgimiz olmadığı halde bir dersane ihalesindeki usülsüzlük iddiaları nedeniyle gözaltı kararı verildiğini haberlerden okuyoruz.

*Maksatları 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yapan Yakub Saygılı ve beni dosyaya bilinçli dahil etmek.

*Çünkü ben ve SAYGILI soruşturmaya konu ihale döneminde Diyarbakır'da değildik. Ağustos 2010 da İstanbulda beraber göreve başladık.

*Şu an gözaltında olduğuma dair haberler gerçeği yansıtmamakla beraber, görevlilerin adresimi bulamamış olmaları da kuvvetle muhtemel

*Firari olarak arandığıma ilişkin algı yaratmaya çalışanlar varsa da boşuna uğraşmasınlar.12 yıldır numaram aynı. Bir telefon kadar yakınım.

*Hesabını veremeyeceğim, başımı öne eğdirecek, dostlarımı mahcup edecek hiçbir işim de yok. Tüm dostlarıma saygı ile duyurulur.

Yasin Topçu'nun mesajlarını twitter üzerinden okumak için TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Yasin Topçu dershane operasyonunun maksadını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER