Yaşlı ve kimsesizlere ücretsiz tarih turu


Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşamını sürdüren yaşlı ve kimsesizleri evlerinden alarak tarihi ve kültürel yerleri gezdiriyor.

Yaşlıların hem moral bulması hem de güzel bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projenin ilk gezisi 16 vatandaşın katılımıyla yapıldı. Sümbüllü Bahçe Konağı'ndan başlayan gezide, Osman Gazi ile Orhan Gazi Türbeleri'ni gezen vatandaşlar daha sonra Muradiye Külliyesi'ne gitti. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Muradiye Külliyesi'ni gezerek yetkililerden bilgiler alan vatandaşlar dualar ederek külliyeden ayrıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek Bursa'ya kazandırılan Haraççıoğlu Medresesi'ni de ziyaret eden ve burada akşam yemeği yiyen vatandaşlar daha sonra yine Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek ayağa kaldırılan tarihi yapıtlardan biri olan Ördekli Kültür Merkezi'ni gezdi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile bir araya gelen yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar, böyle güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için Dündar'a teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlı ve kimsesizlere ücretsiz tarih turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER