Yaşlıların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devlet desteği


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devletin katkı vereceğini belirtti.

Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında, belediyelere, metro ve belediye otobüsleri hizmetlerinden dolayı devlet tarafından yapılan desteğin özel halk otobüslerine de verilme kararının, esnaf adına sevindirici olduğunu kaydetti. Apaydın, "Uzun zamandan beri özel halk otobüslerimiz hiçbir katkı almadan 65 yaş ve üstü halkımızı taşımaktadır. 22 bine yakın halk otobüsçü esnafımız bu taşımadan dolayı büyük mağduriyet yaşamıştır. Kamu görevi yapan halk otobüslerimizin daha iyi hizmet vermelerini sağlamak için federasyonumuzun da görüşünün de dikkate alınması ile sorun çözülecektir." dedi.

"YENİ DÜZENLEMEYİ 2 BAKANLIK YAPACAK"

Kanunda yapılan düzenleme ile Anayasa'ya aykırılığın da ortadan kalkacağını belirten Apaydın, şunları ifade etti: "7 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni fıkra ile yetki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'na bırakılmaktadır. Düzenleme ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacaktır.

Yapılacak aylık gelir desteği ödemesini yıllık olarak belirlemeye, bu tutarı, faaliyette bulunulan yere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracını taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usuller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken altı ay içinde çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Şimdi bu iki bakanlığın yeni düzenlemeyi zaman kaybetmeden TŞOF'un da görüşü alınarak belirlemesini bekliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlıların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER